Fındık yağı tüketimi Parkinson'u önlüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2015 Güncelleme 21 Haziran 2015, 00:00
Fındık yağı tüketimi Parkinson’u önlüyor

İÇİNDEKİLER

Üreme sistemini olumlu yönde etkileyen fındık yağı, Alzheimer ve parkinson gibi ciddi hastalıkların önlenmesinde de oldukça etkili olduğu ortaya çıktı. Doç. Dr. Nurten Budak fındık yağının faydalarını şöyle anlattı: "Yapılan birçok araştırma, E vitamini içeren yağların parkinson hastalığını önlediğini gösteriyor. Fındık yağında bulunan E vitamini alyuvarların parçalanmasını önleyerek kan değerlerini düzenliyor. Ayrıca vücut hücrelerini koruyarak ve yenilenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktiriyor. Alzheimer ve parkinson hastalığını da önlüyor."