Kalbe kuşkonmaz

Hayatı zorlaştıran romatizmal hastalıklar, kalp kapakçıklarının hastalanmasına yol açıyor. Uzmanlar, bu rahatsızlıktan kurtulmak için kuşkonmazı öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2014 Güncelleme 29 Aralık 2014, 00:22
Kalbe kuşkonmaz

İÇİNDEKİLER

Kalp kapaklarının hastalanmasına kalp romatizması deniyor. En önemli nedeni vücuttaki romatizmanın varlığı olarak gösteriliyor. Diğer nedenler arasında, frengi, damar sertliği, doğuştan olan kapak hastalıkları bulunuyor. Tedavi edilmemesi durumunda, kapak hastalığının sonuçları, kalp yetmezliği ve hasta kapakların enfekte olmasına yol açıyor.

ASLANPENÇESİ KORUYOR
Uzmanlar, genellikle küçük yaşta geçirilmiş olan romatizmanın sonlandırılabileceğini vurguluyor. Uzmanlar ayrıca, romatizmanın yol açtığı kalp rahatsızlıklarının önüne geçmek için bitkisel kürleri öneriyor. İşte, mucizevi kürler: n Bir fincan kaynar suyun içine, ince kıyılmış iki çay kaşığı kuşkonmaz katın. Demlendikten sonra süzüp sabah ve akşam için. Böbreklerinden ya da idrar yollarından rahatsız olanların kullanmaları sakıncalıdır. n Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aslanpençesi katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve yatmadan bir saat önce için.

IHLAMUR VE OĞUL OTU
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı hünnap katın. Demlendikten sonra süzüp, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı çörek otu ve süzme bal katın. Demlendikten sonra süzüp, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
Bir litre suyun içine bir avuç kiraz sapı koyun. Kaynattıktan sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı ıhlamur ve oğul otu katın. Demlendikten sonra süzüp, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer su bardağı için.

İki litre suyun içine, birer adet kereviz ve pırasa küçük küçük doğrayın. Süzdükten sonra suyuna çok az miktarda tuz bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir su bardağı limon suyu katın. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.

Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı tarçın katın. Demlendikten sonra süzüp, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için.