Roka ile kuvvetlen

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2013 Güncelleme 01 Kasım 2013, 00:00
Roka ile kuvvetlen

İÇİNDEKİLER

Roka, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendiren, kansızlığı gideren, cinsel gücü arttıran bir yeşilliktir. Yeşil salata şeklinde yenilen roka; tadı ve asitleri ile hazmı arttırır, iştahı açar, mideyi ve böbrekleri çalıştırır. İdrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır.

Kan şekerini düzenler
Patates; protein, bakır, demir ve fosfor içerir. Vücuda enerji veren patates, halsizliği ve yorgunluğu giderir. Kandaki şeker oranını düşüren besin, şeker hastaları için faydalıdır. Damar sertliğini giderir. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Kanı temizler.

Bağışıklığı güçlendirir
Soğan, vücut direncini arttırır ve vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefesi açar ve öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler.

Kanamayı önler
Sivri biber; mideyi kuvvetlendirir, iştah açar. Özellikle acı biber, erkeklerde cinsel isteği arttırıyor. P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önlüyor. K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini arttırarak kanamaları durduruyor.

Gribe çare tere
Tere; karaciğer, böbrek ve bronşları çalıştırır, grip tedavisinde kullanılır. Kanda şekeri düşürür, acı tadı ve diğer maddeleriyle mideyi çalıştırıp hazmı kolaylaştırır. Bol demir ile kanı tazeler, kansere karşı korur. Ayrıca sinirleri dinlendirir.

Dereotu ile nefes aç
Dereotu; yatıştırıcı, hazmettirici ve gaz söktürücüdür. Ayrıca nefes açmak ve ağız kokusu için yarım çay kaşığı dereotu tohumu çiğnenebilir. Çayı da karın ağrısı, idrar yapamama veya bağırsak yanmasına iyi geliyor. Ayrıca anne sütünü arttıran bir sebzedir.

Kereviz ile güzelleş
Kereviz, iç salgı bezlerini ve özellikle böbrek üstü bezlerini çalıştırır. Kanı, pisliklerinden temizler ve sivilcelerin geçmesini, yüzün pembe bir hal almasını sağlar. Sarılığı giderir, böbrekleri çalıştırır, fazla suyu dışarı atar.

Tansiyona ökse otu
Ağaçlarda asalak olarak yaşayan bir bitki olan ökse otu, birçok rahatsızlığa karşı kullanılmaktadır. Özellikle yüksek tansiyon hastalığının giderilmesinde kullanılan ökse otu, hazmın kolaylaşmasında ve kan dolaşımının hızlanmasında etkilidir. Fazla kullanımı, bilinci ve adalelerin uyuşmasına neden olur.

Çarpıntıyı giderir
Patlıcan, sinirleri teskin eder ve kalp çarpıntısını giderir. Pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendiren patlıcan, bol idrar söktürür. Kansızlığa iyi gelen sebze, kanı arttırmaya yardımcı olur.