Komşu cezbetti

Yunanistan; turkuaz mavi denizi, beyaz evleri, tarihi ve renkli gece hayatıyla, tatilcilere alternatif sunuyor. Komşu, vize kolaylığı, yakınlığı ve makul fiyatları ile cezbediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2017 Güncelleme 15 Haziran 2017, 00:00
Komşu cezbetti

İÇİNDEKİLER

Türkiye'ye yakın konumuyla Yunan adaları, Türk tatil severlerin tercihleri arasında yer alıyor. Yunanistan, 2012'den itibaren gerçekleştirmeye başladığı pilot projeyle, vize alım kolaylığı için kapıda vize uyguluyor. Adalar; turkuaz mavi denizi, beyaz evleri, tarihi ve renkli gece hayatıyla öne çıkıyor. Mikanos, Santorini, Rodos, Girit ve Kos başlıca adaları arasında yer alıyor. Yunanistan'da tatilin tanımı; fonda romantik ada manzaraları, uzun kumsal plajlar, turkuaz mavi bir denizle yapılabilir. Yaklaşık bin adanın arasında günümüzde 227 tanesinde yaşanıyor. Konaklama ve yemek fiyatlarının makul olduğu adalarda, Türk kültüründen esintilere de rastlanarak yabancılık çekilmiyor.

VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELER
Yunan adalarına seyahat edecek olan Umuma Mahsus Pasaport sahibi vatandaşlar; Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Fethiye, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Kaş gibi tatil yörelerinde adaları ziyaret etmeyi düşündükleri tarihten 3-4 gün önce gidip başvurarak, biletlerini satın alıp, gerekli belgeleri verip, harçlarını ödeyerek vize işlemlerini kolayca halledebilir. En az 6 ay geçerli pasaport, pasaportun fotoğraflı sayfasının renkli fotokopisi, 2 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf, elektronik ortamda doldurulmuş vize başvurusu, otel rezervasyon belgesinin örneği, gidiş-dönüş feribot bileti, vize harcı ve acente hizmet harcı belgelerini; seyahat acenteleri yolcunun varış tarihinden 24 saat önce elektronik ortam üzerinden Yunan makamlarına göndererek izin alır.

NEREDE KALINIR?
Pek çok otel ve pansiyon seçeneği olan adalarda, isterseniz günlük daire kiralayabilir veya kamp olanaklarından yararlanabilirsiniz.

NASIL GiDiLiR?
KOS adasına en kısa ve en ekonomik seyahat seçeneği, Bodrum-Kos arasında yapılan karşılıklı gemi seferleridir. Ege adalarından en büyük ve en turistik olan Rodos'a giderken Marmaris'ten kalkan Türk şirketlerine ait katamaran tipi teknelere binebilirsiniz. Seferihisar-Samos seferleri ise yaklaşık 90 dakika sürer. Küçük ve sevimli Sakız'a ise Çeşme'den kalkan 2 farklı tip seferle tercihinize göre 45 veya 90 dakika içinde ulaşabilirsiniz