Bu Fener inanmış

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup etti.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2011, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2011, 21:00
Bu Fener inanmış

İÇİNDEKİLER

Ligin ikinci yarısında puan kaybı yaşamayan Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk ettiği Kasımpaşa'yı da Alex ve Dia'nın golleriyle mağlup etti ve 6. maçta 6. galibiyetini almış oldu.

Sarı Lacivertliler bu sonuçla 51 puana yükseldi ve maç fazlasıyla ligin zirvesine yerleşti.

KANARYA TAM KADRO

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile karşılaşan Fenerbahçe'de, sakat futbolcuların iyileşmesinin ardından maça tam kadro çıkıldı.

Sarı-lacivertli ekipte geçirdikleri sakatlık sorunları nedeniyle hafta içinde belli dönemlerde takımdan ayrı çalışan Gökhan Gönül, Emre, Dia ve Andre Santos, sağlık ekibinin yaptığı programlar dahilinde karşılaşmaya yetiştirildi.

Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Bekir, Kasımpaşa maçının kadrosunda yer almazken, sarı-lacivertli ekipte yabancı kontenjanına takılan Bilica ve Güiza yine 18 kişilik kadronun dışında kaldı.

Teknik direktör Aykut Kocaman, cezasını geçen hafta Beşiktaş maçının ardından tamamlayan Caner'i buna rağmen maç kadrosuna almadı. Caner'in yanı sıra Uğur ile genç futbolcular Okan, Hasan ve annesi vefat eden Mert kadroda bulunmadı.

KÜFÜRE DİKKAT ÇEKİLDİ

Küfürlü tezahürat yönetmeliği uyarınca ceza sınırında olan Fenerbahçe'de, Kasımpaşa maçı öncesi maçta küfürlü tezahürat yapılmaması için büyük bir çalışma yapıldı.

Sarı-lacivertli ekip ısınmak için sahaya çıkarken, ''Küfür etme ettirtme, kulübüne ceza getirtme'' yazılı pankartı taşırken, tribünlerde, ''Sevdamıza küfür engel olmasın'' yazılı pankartlar asıldı.
Taraftarların yazdığı pankartlarda ise ''Küfür etme şampiyonluktan etme'', ''Küfür etme ettirme'' yazıları yer aldı.

Tribünlere girerken ise taraftarlara kulübün ceza sınırında olduğunu anlatan broşür dağıtıldı.
Bu arada annesi vefat eden kaleci Mert Günok da unutulmazken, tribünde ''Acın acımızdır, acını paylaşıyoruz Mert Günok'' pankartı yer aldı.

Maraton üst tribünde yer alan pankartta ise ezeli rakipler Galatasaray ve Beşiktaş'a gönderme yapılarak, ''Bizim sevdamız sizin hayallerinize sığmaz'' yazısı yer aldı. ''Sizin'' kelimesinin ''Siz'' bölümünün sarı ve kırmızı, ''in'' bölümü de siyah ve beyaz renklerle yazıldığı görüldü.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI
Fenerbahçeli taraftarlar yağışlı ve soğuk havaya rağmen takımlarını Kasımpaşa mücadelesinde yalnız bırakmadı.

Sarı-lacivertli ekibin sezonun ikinci yarısına iyi başlangıcıyla şampiyonluk yarışındaki iddiasını ortaya koyması, tribünlere büyük bir heyecan getirirken, taraftarlar stadın büyük bölümünü doldurarak, Kasımpaşa maçında takımlarına destek verdiler.
Bu arada yaklaşık 250 Kasımpaşa taraftarı da karşılaşmada takımlarına destek verdi.

FENER FIRTINA GİBİ
Fenerbahçe, taraftarının da müthiş desteğiyle maça çok hızlı başladı. Sol kanattan Santos'un yaptığı ortada Alex kafayı vuramadı. Defanstan seken top Mehmet Topuz'un önünde kaldı ama Mehmet'in yakın mesafeden çektiği şutta top kaleciden geri geldi.

KASIMPAŞA DİRENİYOR
Sarı Lacivertliler'in sağlı sollu atakları karşısında zor anlara yaşayan Kasımpaşa, kendi yarı alanından çıkmakta bir hayli zorlandı. Kasımpaşalı oyuncular, uzun toplarla Fenerbahçe kalesine gitmeye çalıştı ancak ilk 25 dakikalık bölümde bu konuda başarılı olamadı.

ALEX'TEN HARİKA FRİKİK
Fenerbahçe, maçın 31. dakikasında 1-0 öne geçti... Emre'nin düşürülmesiyle kazanılan frikikte topun başına Alex de Souza geçti. Brezilyalı yıldız, attığı müthiş golle takımını 1-0 öne geçirdi.

KASIMPAŞA PENALTI KAÇIRDI
Kasımpaşa, maçın 43. dakikasında beraberlik golüne çok yaklaştı. Azar Karadaş ceza alanına girecekken Yobo topa elle dokundu. Hakem Halis Özkahya da bu pozisyonda penaltı kararı verdi.

Topun başına geçen Varela topu kaleci Volkan'a nişanladı ve Kasımpaşa da beraberlik şansını kullanamamış oldu.

Kalan sürede başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle gitti.

FENERBAHÇE RAHATLADI
Sarı Lacivertliler, ikinci yarıya da hızlı başladı. 55. dakikada Niang çalımlarla ceza alanına girdi ve şık bir ara pasıyla topu Dia'yla buluşturdu. Dia da sağ ayağının dışıyla güzel bir vuruş yapıp skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.

ÖZER OYUNDA
Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, 68. dakikada bir oyuncu değişikliği yaptı. Maçtaki ikinci gole imza atan ve günün başarılı isimlerinden olan İssiar Dia saha kenarına alınırken yerine Özer Hurmacı girdi.

PAŞA GOLE YAKLAŞTI

Kasımpaşa, 79. dakikada gole çok yaklaştı. Sol kanattan Dimitrov ortaladı. Herkesi geçen top arka direkte bekleyen Keller'e kadar gitti ama Keller de boş kale yerine topu auta gönderdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Fenerbahçe maçı 2-0 kazandı...