Gümbür gümbür geliyor

4 maçtır kazanan Fenerbahçe Bursa’da güçlü rakibinden gol yemediği gibi pozisyon da vermedi. Volkan Demirel , “Özlenen Fenerbahçe geri geliyor” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2017 Güncelleme 09 Aralık 2017, 01:59
Gümbür gümbür geliyor

İÇİNDEKİLER

FENERBAHÇE 4 MAÇTA TOPLADIĞI 12 PUANLA HAYATA DÖNDÜ

Süper Lig'in 15. haftasında zorlu Bursa deplasmanından 3 puanla dönen Fenerbahçe, zirveye bir adım daha yaklaşırken, Sarı-Lacivertli ekip deplasmanda son dakika golüyle berabere kaldığı Osmanlıspor maçının ardından 4 maçta 12 puan toplamayı başardı. Her maçta sahada daha fazla enerji vermeye başlayan Fenerbahçe, "Her maçta gol yiyor" eleştirilerine de dün gece yanıt verdi. Fenerbahçe, kalesinde gol görmediği gibi güçlü rakibine pozisyon da vermedi.


Daha fazla birliktelik daha çok özgüven

Maçın ardından konuşan kaptan Volkan Demirel, "Kötü zamandaki takım ile şimdiki takım aynı. Bir sezonda yapılacak hataları 5-6 haftada yapmıştık. Daha fazla birliktelik, daha fazla özgüven bizi bu duruma getirdi. Özlenen Fenerbahçe geliyor" ifadesini kullandı.

​Josef: Yardımlaşan bir takım olduk
Fener'in orta sahadaki dinamosu Josef de Souza ise, "Sezon başında da aynı takımdık ama anlayışımız değişti" dedi. Brezilyalı futbolcu, "Anlayışımız değişti, özgüven arttı. Daha fazla yardımlaşan takım olduk, Yediğimiz gol azaldı. Daha iyi olacağız" diye konuştu.

Merdiven tepkisi
Fenerbahçe Kulübü, TFF'ye yönelik bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertliler'in açıklamasında tribündeki merdiven boşluklarının dolu olması nedeniyle ceza aldıklarına vurgu yapılırken aynı uygulamanın Beşiktaş'a yapılmadığı belirtilerek TFF'ye tepki gösterildi. Asbaşkan Mosturoğlu, "Kasımpaşa maçında merdiven doluymuş. Ancak Beşiktaş, G.Saray derbisinde aynı durumdan ceza almadı" dedi.

​Fenerbahçe koştukça PUANLARI TOPLUYOR
Fenerbahçe, geçen sezon Bursa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçta rakibi tüm 2. yarıyı 10 kişi oynamasına rağmen koşu mesafesinde rakibine geçilmişti! Dün gece ise Fenerbahçe maçı 109 km. koşu mesafesi ile tamamlarken, Bursaspor 107 km'de kaldı. Sarı-Lacivertli ekipte en çok koşan futbolcu 12.01 km ile Nabil Dirar olurken, bu oyuncuyu 11 km. ile maçın tek golünü atan Giuliano takip etti.


Bugün hayalimdeki takıma adım attık
Maçın ardından açıklamalar yapan Kocaman, "Hayalimdeki takıma ulaşma yolunda adım attık" dedi. Kocaman, "Kim oynarsa oynarsa oynasın aynı şeyi yapan takımı hayal ediyorum. Öne geçtikten sonra oyunu kontrol etme ihtiyacı hisettik. Rakibe pozsiyon vermeden maçı bitirdik diyebilirim. Benim beklentim takımı bir adım daha yukarı çekebilmek" ifadesini kullandı.


Rıdvan Dilmen 90 Artı Futbol
Fenerbahçe çok mu iyi futbol oynadı. Hayır! Ama sınıfı geçti. Şimdi bir sonraki maçta tribüne 50 bin kişi gelir. Perşembe gününden sonra bilet zor bulunur. Fenerbahçe'de bazı eksikler de var. Devre arasında 1 orta saha 1 de de sol bek alınacağını düşünüyorum.