Bu yolun sonu Londra olsun

Londra'da düzenlenecek Final-Four'u hedefleyen F.Bahçe; Panathinaikos, R.Madrid, Khimki, Union Olimpia ve elemelerden gelecek 1 takımla eşleşti... Efes'in rakipleri Olympiakos, Laboral, Zalgiris, Armani ve Zagreb. Kartal ise Barcelona ve CSKA gibi devler ile Partizan, Rytas, Brose'la aynı gruba düştü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2012 Güncelleme 07 Temmuz 2012, 02:25
Bu yolun sonu Londra olsun

İÇİNDEKİLER

Basketbolda kulüpler bazındaki en önemli organizasyon olan THY Euroleague'de grup kuraları çekildi... Organizasyona direkt katılma hakkı kazanan Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu. Simone Pianigiani yönetiminde çok iddialı bir şekilde sezona hazırlanan Fenerbahçe Ülker 4. torbadan girdiği kurada A Grubu'na düştü.

PANA'DA ARTIK EFSANE YOK!
Sarı-Lacivertliler, son iki yılda 1 kez şampiyon olup 1 kez Final Four oynayan Yunan devi Panathinaikos'la eşleşti. Fakat efsane antrenörü Obradovic'le yollarını ayıran Yoncalar'ın eski gücünde olması beklenmiyor. Fenerbahçe'nin diğer rakipleri ise İspanya'dan Real Madrid, Rusya'dan Khimki, Slovenya'dan Olimpia ve elemelerden gelecek bir takım oldu. Oktay Mahmuti'yi göreve getirip çok önemli transferler yapan Anadolu Efes de C Grubu'na düştü. Lacivert- Beyazlılar, Ivkovic'in vedasıyla sarsılan Euroleague'in son şampiyonu Olympiakos, İspanyol Laboral, Litvanya'dan Zalgiris, İtalyan Armani ve Hırvat C.Zagreb ile eşleşti.

MAÇLAR 11 EKİM'DE BAŞLAYACAK

İlk kez bu organizasyonda boy gösterecek olan Erman Kunter'li Beşiktaş ise adeta ölüm grubunda mücadele edecek. İspanyol devi Barcelona ve yıldızlar topluluğu CSKA Moskova, Siyah- Beyazlılar'la birlikte D Grubu'nda yer aldı. Ayrıca Sırp ekolü Partizan, Litvanya'dan Lietuvos Rytas ve Alman Brose Baskets de Beşiktaş'ın rakibi oldu. Gruplarda maçlar 11 Ekim'de başlayacak. Final- Four heyecanı ise 2012 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Londra'da yaşanacak.

İLK HEDEF TOP 16
İLK 4'LER TURLUYOR
Gruplarda ilk 4 sırada yer alan takımlar top 16'ya yükselecek. Ardından çapraz eşleşmelerle önce son 8, sonra da son 4 takım belli olacak

BEŞİKTAŞ'IN İLK HEYECANI
Ergin Ataman yönetiminde rüya gibi bir sezon geçirip 3 kupa kazanan Beşiktaş tarihinde ilk kez Euroleague'de mücadele edecek. Galatasaray'a giden Ataman'ın yerine Erman Kunter'i getiren Kartal çok zor bir gruba düştü.