Ana dilde tokat

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Ankara saldırısında hayatını kaybeden Rıdvan Akgül'ün evine taziyeye gitti. Acılı anne Hediye Akgül, Kürtçe olarak "Siz hatalısınız, yanlış yaptınız" diye konuşurken Kürtçe bilmeyen Yüksekdağ "Evet, evet" demekle yetindi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2015 Güncelleme 25 Ekim 2015, 01:39
Ana dilde tokat

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bölge gezisi çerçevesinde önceki gün Siirt'e giderken birtakım ziyaretlerde bulundu. "Sırtımızı PYD'ye dayadık" açıklamasıyla eleştirilen Yüksekdağ, Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım, Hatice Seviptekin ve Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile birlikte, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Rıdvan Akgül'ün Kooperatif Mahallesi'ndeki evine giderek acılı aileye taziyede bulundu. Yüksekdağ burada "Bu acı hepimizin acısı, o günden beri yüreğimize ateş düştü. Geride kalanlara sabır diliyorum. Bizim insanlarımızın barış demekten başka suçları yoktu. Halklarımızın özgürlük mücadelesinde yalnız bırakmıyoruz ve kanları yerde kalmayacak" diye konuştu.

TEK KELİME KÜRTÇE ANLAMIYOR
Taziye evinde HDP için oy istemeyi de unutmadı. Ancak acılı anne Hediye, Yüksekdağ'a tokat gibi bir cevap verdi. Rıdvan Akgül'ün annesi Hediye hanım "Sizin de suçunuz var, size hatanızı söyleyeceğim. Eğer siz önlem alsaydınız bu memlekette kimse ödevini yapmamazlık etmezdi. Siz Suruç'u gördünüz. Diyarbakır'ı gördünüz. Niye önlemini almadınız? 10 sene daha asker de ölse polis de ölse bu sorun çözülmez" diye konuştu. Ancak Kürt halkının liderliğini yaptığını söyleyen "Kürtçe öğrenemiyoruz" diye açıklamalarda bulunan Yüksekdağ ise tek kelime Kürtçe anlamadığı için bu sözleri "Evet, evet" diyerek geçiştirdi.

ERMENİ DESTEĞİ
HDP'ye bir destek de Avrupa'daki Ermeni lobisinden geldi. Avrupa Ermeni Federasyonu (EAFJD), terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye oy bverilmesi çağrısı yaparak HDP'yi etnik, kültürel ve dini farklılıklara saygılı bir örgüt olarak tanımladı.