Siyaset rallisi

Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan, Katar'da ralliciler Burcu Çetinkaya ve Özlem Akgüç'le sohbet etti... Erdoğan'a, 'Ralliye hiç ilginiz var mı' diye soruldu. Cevap Emine Hanım'dan geldi: Artık siyasette ralli yapıyor."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2013 Güncelleme 30 Ocak 2013, 02:50
Siyaset rallisi

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti Doha'da kalacakları otelde Çöl Çiçeği lakaplı milli ralliciler Burcu Çetinkaya ve Yardımcı Pilot Özlem Akgüç karşıladı. Çetinkaya ve Akgüç ile sohbet eden Erdoğan bir de itirafta bulundu.

'SURİYE İÇİN'
Gençliğinde hızlı araba kullandığını ancak eşinin kendisini ürküttüğünü belirten Erdoğan, ralliye ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine, "Yok. Artık o kadar riskli işlere girmiyorum" dedi. O sırada Emine Hanım, "Artık siyasette ralli yapıyor" esprisini yaptı. İşte Başbakan Erdoğan ve rallici kızlarımız arasında geçen diyalog:
Erdoğan: Yarışta 5 takla atmışsınız. Ööyle duydum, bu doğru mu?
Çetinkaya: Yok, 1 takla attık. Ancak 5 kez lastik değiştirmek zorunda kaldık. Bu kadar soruna rağmen yarışı tamamladık. Suriye'ye destek için yarıştık.
Erdoğan: Peki takla atınca ne oluyor?
Çetinkaya: Çok güvenli olduğu için yarışa devam ettik ve zafer kazandık.
Erdoğan (arabadaki Suriye afişini göstererek): Bu önemli. Ehlen ve sehlen
Özlem Akgüç: (Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye yardım kampanyasının afişlerini ve aracın ön camındaki Arapça yazılmış besmeleyi göstererek) Bismillahirrahmanirrahim diye başlıyor, el ele veriyoruz. Allah'ın izniyle kazanıyoruz

SÜRAT YASAK
Başbakan Erdoğan, "Eskiden sürat yapardım, artık yapmıyorum. Korumaların arkasından 110-120 öyle gidiyoruz" dedi.

ENERJİ İŞBİRLİĞİ
Başbakan Erdoğan, Doha'da Katar Emiri El Tani ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sani ile ayrı ayrı görüştü. Enerji ve ekonomik işbirliğinin görüşüldüğü toplantıda Başbakan Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Enerji Bakanı Taner Yıldız eşlik etti.