Ciğerim yanıyor

Başbakan Erdoğan, PKK ve BDP'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, BDP'ye 'sert konuşuyorsun' diye eleştirildiğini hatırlatarak "Ciğerim yanıyor ciğerim, neyi sert konuşuyorum. Bunlara az bile söylüyorum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2011 Güncelleme 29 Eylül 2011, 00:00
Ciğerim yanıyor

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Merkezi'ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan sert mesajlar verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamaları :

* Türkiye'ye musallat edilen bu cinayet örgütünün kime ne zaman ve nasıl saldırdığını çok iyi görmek gerekiyor. Hayata, masumiyete kasteden bu örgüt ne istiyor? Kim adına kimin için neyin karşılığında taşeronluk yapıyor? 74 milyona sesleniyorum. Bunlar düğün evini, cenaze evine çeviriyor. Futbol oynayan, marketten evine ekmek alan polisime gelip enseden kurşun sıkıyor. Siirt'te birlikte bir mutluluğu paylaşmaya birlikte yemeğe giden masum genç kızlara alçakça pusu kurarak şehit ediyor.

DİRENİŞ ZAMANI
* PKK neyin mücadelesini veriyor? 4 kızımıza sıkılan kurşun sayısı 200.

* Kumrular Sokak'ta evine helal bir lokma götürmek için alnı ter döken düşünün ya bir ayakkabı boyacısı orada masum savunmasız hiçbir şey yok. Sadece oradan kazandığını ile evine ekmeğini götürecek. Bu genç insanlar orada bomba ile öldürülüyor ya.

* Burada kalkıp da Kürt kökenli vatandaşlarımı istismarını yapmanın hiçbir icabı yoktur. İnsan bu hayatı niye yaşar.

* Mabetlerimize varıncaya kadar roketatarlarla bombalayan bir örgüt nereye varmak istiyor. Bunlara karşı sizler de artık bir direniş ortaya koyacaksınız. Bu sadece bizim görevimiz değil. Bunu el ele ypmak durumundayız.

SONDAJ DEĞİL SABOTAJ
Rum Kesimi sondaj adı altında sabotaj yapıyor. Buna rağmen görevi barışı korumak olan kurumlardan ses çıkmıyor. Peki sorunlar böyle çözülür mü? Çözülmüyor, çözülemiyor.

CİNAYET ŞEBEKESİ
Erdoğan, "Bunlar bu ülkede cinayet şebekesi olarak buradan rant elde ediyorlar. Onların uzantısı olanlar da rant elde etmeye devam ediyor. Burada siyasi uzantıları da kastediyorum. 'Sayın başbakan sert konuşuyorsun' diyorlar. Ciğerim yanıyor ciğerim, neyi sert konuşuyorsun. Bu ifadeler bunların yaptıklarının karşılığını anlatmaya yeterli değil" dedi.