Gelecek Tokyo’da sergilendi

Bu yıl 45’incisi düzenlenen Tokyo Otomobil Fuarı, kapılarını açtı. 40’ın üzerinde yeni modelin tanıtıldığı fuarda, ağırlıklı olarak Japon üreticiler geleceğin teknolojilerini ve konseptlerini tanıttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2017 Güncelleme 30 Ekim 2017, 02:56
Gelecek Tokyo’da sergilendi

İÇİNDEKİLER




MAZDA

KaI Concept ve Vision Coupe modellerinin dünya lansmanını yaptı. Ayrıca Skyactiv-X benzinli motor da Tokyo yenilikleri arasında. Kai Concept, yeniden şekillenen Kodo tasarım diline sahip. Vision Coupe konseptinin uzun motor kaputu ve büyük ön ızgarası dikkat çekerken, Kodo tasarım dilini taşıyan bu aracın iç mekanı öne çıkıyor.


LEXUS
Markanın amiral gemisi olan LS modelinin yeni konsepti tanıtıldı. Büyük ızgarası, hava kanalları ve tasarım çizgileriyle daha aerodinamik bir tasarıma sahip olan LS + konseptinin 2020'de seri üretime geçmesi planlanıyor. Otonom sürüş özelliği bulunan bu konseptte otomatik şerit değiştirme, araç sollama, şeritte kalma gibi özellikler bulunuyor. Yapay zeka özelliği de konseptte uydu üzerinden veri güncellemesi sağlanırken, diğer araçların da göndereceği yol, hava durumu gibi veriler havuzda toplanarak sürücülere aktarılıyor.


SUZUKI
SuzukI'nin e-Survivor isimli SUV konsepti, Jimny ve Vitara'dan ilham alınarak geliştirildi. T şeklinde çıkarılabilir tavana sahip olan e-Survivor, yüzde 100 elektrikli ve 4x4 özelliklerine sahip.


HONDA
Honda'nın yüzde 100 elektrikli ve 2 kişilik otomobili olan Sports EV Concept modeli, Honda S600'den ilham alınarak geliştirildi. Retro tasarıma sahip bu araçta yapay zeka ve otonom sürüş sistemi yer alıyor. Hakkında çok fazla bilgi verilmeyen Sports EV Concept'in arkadan itişli olacağı ve 2019'dan itibaren üretileceği fuarın dedikoduları arasında yer alıyor.


NISSAN

Fuarda tanıttığı 13 araç arasında Leaf Nismo ve IMx konseptleri öne çıkıyor. Nissan IMx isimli yüzde 100 elektrikli 4 kişilik crossover konseptinde, otonom sürüş özelliği var. LEAF'te görev yapan ProPilot özelliği IMx'te bir basamak daha geliştirildi. Bu özellikle birlikte otonom sürüş sırasında direksiyon kokpite çekilerek sürücü için daha fazla alan sunuyor. Araç manuel konumuna döndüğünde, direksiyon simidi ve koltuklar orijinal pozisyonlarına geri dönüyor.


SUBARU
Fuarda görücüye çıkan VIZIV Performance Concept, Subaru'nun Legacy, Impreza ve WRX STI gibi sportif sedan modellerinden esinlenilerek tasarlandı. VIZIV Performance Concept, kaslı çamurlukları, şişkin motor kaputu, arkaya doğru genişleyen tavan çizgisiyle dinamik bir tasarıma sahip.


ZAGATO
İtalyan tasarım ve karoser uzmanı Zagato'nun Tokyo'da tanıttığı Vision IsoRivolta isimli konsepti, aslında şu an Gran Turismo Sport oyununda yer alıyor. Gran Turismo Sport'taki performans verilerine göre bu araçta görev yapan V8 motor 997 HP gücünde. Sadece bin 219 kg ağırlığı olan bu araç, 365 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 2.7 saniyede tamamlıyor. Oyundaki araçla tanıtılan konsept hemen hemen aynı. Üretimi söz konusu olursa en fazla 5 tane otomobilin yola çıkacağı belirtiliyor.