Kadavra hırsızı

İzmir’de Prof. Dr. Orhan Mağden, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne bağışlanan 2 kadavrayı çaldı. Özel bir üniversiteye kaçırdı. Olay ortaya çıkınca görevden alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2017 Güncelleme 18 Aralık 2017, 00:39
Kadavra hırsızı

İÇİNDEKİLER

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne bağışlanan iki kadavranın DEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Mağden tarafından İstanbul'da özel bir üniversiteye gizli bir şekilde nakledildiği ortaya çıktı. Yaklaşık 9 ay önce bir Pazar günü gerçekleşen izinsiz ve yasa dışı kadavra nakli, Başhekim olan Prof. Dr. Mete İdiz tarafından fark edildi. Dekanlık kamera kayıtlarını inceledi. Olay tespit edildi. İncelemelerin ardından Prof. Dr. Orhan Mağden hakkında soruşturma başlatıldı.



'ŞAHSİ KADAVRAM'
Prof. Dr. Orhan Mağden'in Akademik Kurul Toplantısı'nda konuyla ilgili olarak, "İhtiyacı olan her yere kadavra vermek bizim görevimiz ben de şahsi kadavramı verdim. O kadavraları 70 bin liraya aldım. Bugün olsa yine veririm" diyerek kendini savundu. Ancak Türkiye'de kadavra bağışlarının şahıslara yapılması ve insan bedeninin alınıp satılması kanunen mümkün değil. Skandalın Meclis gündemine taşımasının ardından konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Mağden'in görevinden alındığını bildirdi.