Bu k'Alp' seni unutur mu?

Fener Alp, Ankara uçağında kalp krizi geçirdi. İlk müdahale yolcular arasında bulunan Amedspor doktoru Hakan Tekin’den geldi. Hastayı 35 bin fit yükseklikte hayata döndüren o isim ‘Kahraman’ ilan edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2017 Güncelleme 25 Kasım 2017, 00:53
Bu k’Alp’ seni unutur mu?

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'dan Ankara'ya giden uçakta büyük bir korku atlatıldı. Dün sabah saat 10:00'da havalanan uçak Kayseri üzerinde uçarken, yolculardan Fener Alp (43) aniden rahatsızlandı. Hostesler hasta için "Doktor var mı?" anonsu yaptı. Uçakta şans eseri Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün doktoru Hakan Tekin de vardı. Anonsu duyar duymaz yerinden fırlayan Tekin, hastanın kalp krizi geçirdiğini saptadı. Bilinci tamamen kaybolmak üzere olan Alp'e hemen kalp mesajı yaptı. Ardından aspirin ve dil altı verilen hasta rahatladı. Doktor Tekin, yerden 35 bin fit yükseklikte ölümle burun buruna gelen hastanın hayatını kurtardı. Oksijen desteği verilen hasta kendisini iyi hissettiğini söyleyince uçağın devam etmesi yönünde karar alındı. Tekin, yolculuk boyunca hastanın başından bir an olsun ayrılmadı. Uçak Ankara'ya inince sağlık ekipleri uçağa binerek Alp'i sedyeye aldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Alp'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Uçaktaki yolcular tarafından "Kahraman" ilan edilen Dr. Hakan Tekin'e teşekkür mesajları yağdı. Dr. Tekin, hastaya yaptığı müdahaleyi şu sözlerle anlattı: "Yanına vardığımızda hastanın bilinci tamamen kaybolmak üzereydi. Kendinden geçen yolcuyu koltuğa yatırdık. Göğsüne baskı yaptık. Ondan sonra oksijen vererek hastayı kendine getirdik. Hasta kendine geldikten sonra kalbinde daha önceden problem olduğunu söyledi. Kalp krizine benzer bir belirti vardı. Daha sonra kalp krizi olduğu çıktı. Zamanında müdahale etmeseydik hastayı kaybedebilirdik."


Hakan Tekin


BU İLK DEĞİL
UÇAKTA bir hastanın hayatını kurtaran Amedspor doktoru Hakan Tekin, daha önce de benzer bir olayla anılmıştı. Dr. Tekin, geçen yıl da Karagümrük maçında kendilerine tepki gösteren ve dilinin boğazına kaçmasıyla kalp krizi geçiren bir taraftarı hayata döndürmüştü.