Milli ayıp!

‘Avatar’ lakabıyla tanınan milli boksör Çağan Atakan Arslan, temsil ettiği Türk milletine hakaret etti. Sporcu hakkında Adalet Bakanı soruşturma izni verdi. Tepki çeken sporcunun 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2017 Güncelleme 24 Kasım 2017, 02:08
Milli ayıp!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, "Avatar" lakabıyla anılan milli boktör Çağan Atakan Arslan'ın 2016 yılında katıldığı "Survivor" adlı yarışma programıyla tanıdı. Survivor şampiyonu olan Arslan, 500 liralık para ödülünü kazandı. 2008'den beri kick boks ve Muay Thai milli takımlarında ülkemizi uluslararası arenada temsil eden Avatar, milli bir sporcuya yakışmayacak bir skandala imza attı. Arslan'ın sosyal medyadaki bir videosu 21 Haziran 2016'da özel bir televizyon programında yayınlandı.

İDDİANAME HAZINLAN DI
Söz konusu videoda "Murat" adlı bir kişi, Arslan ile röportaj yaptı. Avatar, röportaj sırasında "Başka söyleyeceğiniz bir şey var mı Türk halkına?" şeklindeki soruyu, "Hepsinin..." diye yanıtladı. Türk halkına hakaret eden sporcuya tepki yağdı. Arslan hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma izni Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den alındı. Arslan hakkındaki iddianame tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Yaşar Tanrıverdi'nin hazırladığı iddianamede, Arslan'ın sözlerinin "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyetini alenen aşağılama" kapsamında değerlendirildiği vurgulandı. "Avatar" hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, konuyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün 16 Ekim 2017'de soruşturma izni verdiği vurgulandı. İddianame kabul edilirse şüpheli Arslan önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

ÇAĞAN ATAKAN ARSLAN KİMDİR?
ADINI boks tarihine yazan Çağan Atakan Arslan, 1989'da Sivas'ta dünyaya geldi. "Avatar" lakaplı sporcu, 17 yaşında dövüş sporlarıyla tanıştı ve o günden bu yana başarılarla adından söz ettirdi. 2008'den beri kick boks ve Muay Thai milli takımlarında ülkesini uluslararası arenada temsil etti. En büyük başarılarından biri ise 2011 IFMA Muay Thai dünya şampiyonluğu idi. 2011'de Özbek rakibini finalde nakavt ederek IFMA Muay Thai Dünya Şampiyonu unvanını kazandı ve bu alanda ülkesine büyük erkeklerdeki ilk altın madalyayı getirdi.