Milletin ordusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet törenine katıldı. Şu açıklamaları yaptı: Bu ordu darbecilerin değil, Türk Milleti’nin ordusudur. Ordumuza yapılmış her saldırı şahsıma yapılmıştır...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2017 Güncelleme 24 Kasım 2017, 01:47
Milletin ordusu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu 25. Dönem muvazzaf subay adayları mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan, darbecilerin tamamının tasfiye edildiğini söyledi. "Ülkemizin 1834'lere kadar uzanan tarihiyle en köklü kurumları arasında yer alan Kara Harp Okulumuz, maalesef 15 Temmuz darbe girişiminin önemli merkezleri arasındaydı. Milletimizle birlikte darbe girişimini engelledikten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamı tasfiye edildi" dedi.

PEYGAMBER OCAĞI...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Tüm askeri eğitim kurumlarımızı Milli Savunma Üniversitesi adıyla tek çatı altında birleştirdik. Hiçbir ideolojinin, kesimin, marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyeceğiz. Tarih kitaplarını incelediğimizde Türk milleti için asker millet tanımı yapıldığını görürüz. Milletimiz Peygamber Ocağı olarak nitelediği bu şanlı yuvaların şu veya bu kesim değil bizatihi kendisine ait olduğunu çok iyi biliyor. Dünyada İslam dünyasında hiçbir ülkenin askerine Mehmetçik denmez. Ama dikkat edin bizim askerimize Peygamberimiz'in ismiyle müsemma küçük Muhammet anlamına gelen Mehmetçik adı verilmiştir. Tıpkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm milletimizin ortak değeri olması gibi ordumuz da hepimizindir. TSK'ya yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir. Ülke ve millet olarak öyle bir dönemden geçiyoruz ki ordumuza, ordumunuzun gücüne, ordumuzun kabiliyetlerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Suriye krizi sırasında bir kez daha gördük ki başımız gerçekten belaya girdiğinde ülkemize elini uzatacak ne bir uluslararası kurum ne de kendi kardeşlerimiz dışında bir toplum yoktur. Onun için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz."

24 KASIM MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Türkiye büyüdükçe bunları öncelikle öğretmen ve öğrencilerimizin istifadesine sunmayı sürdüreceğiz. Öğretmenlerimizin de mesleklerinin kutsiyetine uygun olarak görevlerini layıkıyla yapmaya devam edeceklerine inanıyorum. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum..."



ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı'nı bitiren 855 muvazzaf subay adayının mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan, dereceye giren subaylara diplomalarını takdim etti.