10 soruda ABD'deki Halkbank kumpası

15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası ABD, Türkiye'yi uluslararası arenada yıpratmak için FETÖ'cülerin uydurdukları sahte belgelerle başlattığı karalama operasyonunda, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'yı tutukladı. ABD bu operasyonda FETÖ'cü hakim ve savcıları kullandı. Peki neden Halkbank? Halkbank ambargoyu deldi mi? ABD'nin gerçek amacı nedir? İşte kumpasın perde arkası...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2017 Güncelleme 21 Kasım 2017, 02:26
10 soruda ABD’deki Halkbank kumpası

İÇİNDEKİLER

1- HALKBANK DAVASI NEDİR?
FETÖ'nün 17-25 Aralık emniyet ve yargı girişimi davasının devamıdır. FETÖ'nün kumpas delil ve kurgu iddialarla oluşturduğu ve ABD'de devam eden davadır.



HALKBANK AMBARGOYU DELDİ Mİ?
Türkiye'nin İran ile yaptığı ticarette işlemin Türkiye tarafı Rıza Sarraf'tı. Halkbank bu ticarette aracı rolündeydi. Halkbank'ın yaptığı tüm işlemler Birleşmiş Milletler kuralları çerçevesindeydi.




ABD NEDEN HALKBANK'I HEDEF ALDI?
Halkbank, Kuzey Irak petrol ve doğalgazının dünyaya satışında son yıllarda önemli rol oynamaya başladı. Özellikle Pakistan ve Hindistan'ın İran'la ticaretinde etkin bir oyuncu oldu. Halkbank aracılık ettiği bu ticaret hacmi 100 milyar doları buldu. Bu durum ABD ve İsrail'i rahatsız etti.