'Pes'merge

Irak Ordusu, Kerkük için düğmeye bastı. Günlerdir Kerkük’ü savunmak için hazırlık yapan Peşmerge ise hemen pes etti, Erbil’e kaçtı. Bağdat hükümeti Kerkük’ü tek kurşun atmadan ele geçirdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2017 Güncelleme 17 Ekim 2017, 02:49
’Pes’merge

İÇİNDEKİLER

Irak Hükümeti, sözde bağımsızlık referandumuna giden Irak'tan ayrılmaya karar veren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne Kerkük'ten çıkmak için verdiği mühlet dün doldu. Irak Ordusu bunun üzerine düğmeye bastı ve Kerkük'ü ele geçirmek için harekete geçti. Ancak şehrin güneyine mevzilenen Peşmerge güçleri, Bağdat ordusuyla hiç karşılaşmadan geri çekildi. Barzani'ye bağlı birliklerin geri çekilmesi üzerine şehirde büyük panik yaşandı. Kerkük'te yaşayan binlerce insan kalabalıklar halinde akın akın Kerkük'ten çıkmaya başladı. Süleymaniye ve Erbil'e saatler içinde on binlerce insan gitti.



PKK'LILAR DA KAÇTI
Irak ordu birlikleri ise Kerkük merkezine doğru ilerledi. Hiçbir mukavemet gelmeyince Kerkük'teki valilik binası, havalimanı, büyük petrol sahaları, petrol ve gaz şirketleri, sanayi bölgesi, K1 ve Keyvan askeri üsleri el değiştirdi. Son olarak Irak askerleri Türkmen ilçesi Tuzhurmatu'da da tamamen kontrol sağladı. Kerkük girişindeki bayrakların indirilmesi fotoğraflandı. Irak Başbakanı Haydar el İbadi Kerkük'e yeni vali atadı. PKK'nın da devreye girdiği Kerkük'te terör örgütü uzantılarının da bölgeyi terk ettiği görüldü.