Erken uyarı hayat verdi

Deniz Baykal, Fransa dönüşü önceki gece aniden rahatsızlandı. Şiddetli öksürükle uyandı. Hastaneye kaldırıldı. Erken müdahale ile mutlak ölümden kurtarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2017 Güncelleme 17 Ekim 2017, 02:21
Erken uyarı hayat verdi

İÇİNDEKİLER

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa dönüşünde 'yüksek ateş', 'solunum yetersizliği' ve 'inme' belirtileriyle İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde beyine giden damarlardan birinde pıhtı tespit edildi. Anjiyo yapılarak stent takıldı. Baykal'ın operasyonuna cerrah olan oğlu Prof. Ataç Baykal da katıldı. Türkiye siyasi tarihinde önemli rol oynayan Deniz Baykal'ın ani rahatsızlığı Ankara'yı harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş'i arayarak Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı ve gelişmeler konusunda anında bilgilendirme istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Baykal'ın eşi Olcay Baykal ile telefonla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller hastaneye giderek yoğun bakımda Baykal'ı ziyaret etti. Antalya Milletvekili olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi aldı. Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ve Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan kızı Prof. Aslı Baykal'da haberi alır almaz Ankara'ya geldi. Başhekim Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Baykal'ın orta beyne giden damarlardan birinde pıhtı tespit edildiğini belirterek, "Tıkanan damara stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Beyin fonksiyonları yerinde. Deniz Bey öksürükle uyanıyor. Hemen 06.30'da özel bir hastaneye sevk ediliyor. Öksürükle uyanması büyük bir şans. Kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Geç kalınsaydı o güçsüzlüğün giderilmesi daha zor olacaktı" dedi.



ERDOĞAN ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde Deniz Baykal'ı ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini iletti.



AĞLAMAKTAN KONUŞAMADI
Olcay Baykal, eşinin hastaneye kaldırıldığı haberini alır almaz, ilk uçakla Ankara'ya geldi. Hemen hastaneye koştu. Gözyaşlarına hakim olamayan Baykal Hanım, herkesten eşi için dua etmelerini istedi.


SİYASİLER HASTANEYE KOŞTU
Deniz Baykal'ın yoğun bakımda tutulduğu İbn-i Sina Hastanesi'ne Kılıçdaroğlu, Çavuşoğlu ve Hikmet Çetin de geldi.