Vahşi hayat

Fırıncı Süleyman Artan, atına saldıran pitbull cinsi köpeğe tabancayla ateş etti. Ardından hayvanı otomobille ezerek katletti. Vahşet yargıya intikal etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2017 Güncelleme 26 Eylül 2017, 00:00
Vahşi hayat

İÇİNDEKİLER

Antalya Konyaaltı'da önceki gün "vahşi hayat" dedirten bir olay yaşandı. Çiftçilik yapan Akif Vural'ın bahçeye bağladığı 1 yaşındaki "Alex" adlı pitbull cinsi köpeği, ipini koparttı. İddialara göre köpek, yoldan atla geçen Arif Bayar'a saldırdı. Saldırgan köpek, atın göğüs bölgesinden parça koparttı. Bayar'ın patronu ve atın sahibi Süleyman Artan ise atının yaralandığını görünce saldırgan köpeğe tabancayla ateş açtı.

'AMACIM AİLEMİ KORUMAKTI'
Artan, daha sonra otomobiliyle yaraladığı köpeği ezip geçti. Alex, olay yerinde can verdi. Araçla ezilen köpeğin sahibi Akif Vural ise köpeğinin çok acı bir şekilde öldürüldüğünü belirttti. Köpeğini öldüren Artan hakkında suç duyurusunda bulunan Vural, "Atın sahibi Süleyman Artan, köpeğimi önce 2 yerinden vurmuş. Daha sonra üzerinden otomobille geçip öldürmüş. Bu nasıl bir vicdansızlık" dedi. Fırıncı Süleyman Artan ise köpeği isteyerek öldürmediğini söyledi. Artan şöyle devam etti: "Yanımda çalışan Arif Bayar, bana ait 4 yaşındaki 'Tolgalı' adlı ata biniyordu. Bağırıp yardım istemeye başlayınca atımın boynunda pitbull cinsi köpek olduğunu fark ettim. Atım yaralanmıştı. Korkup kaçması için ruhsatlı tüfeğimle havaya ateş ettim. Ancak köpek bir türlü bırakmıyordu. Üzerine sandalyeyle vurduk. Bu kez çocuklara doğru koşmaya başladı. Ben de ikinci kez havaya ateş ettim. Köpek bırakıp kaçmaya başladı. Bunun üzerine otomobile binip çarptım. Amacım bir baba olarak ailemi korumaktı. Köpeğin ölmesine üzüldüm."