Yıkılıyor yalanı

Erzurum’da Hasan-ı Basri Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm ile birlikte yaşanan ‘türbe yıkılıyor’ yalanına son nokta. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Maalesef kişisel menfaatleri tarafımızdan geri tepenler, türbe yıkılıyor iftirasının arkasına sığınarak kampanya başlatıyor” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2017 Güncelleme 08 Eylül 2017, 02:07
Yıkılıyor yalanı

İÇİNDEKİLER

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyeden menfaatleri geri tepen bazı şahısların iftira ve karalama kampanyası başlattığını belirtti. Korkut, "Hasan-ı Basri olarak geçen semtte 29 bin metrekare alanı kentsel dönüşüm uygulamasıyla gecekondulardan temizledim. Alanda Hasan-ı Basri Hazretlerine ithaf edilen ve tamamen hurafeden oluşan bir türbe yer almaktadır. Rivayetler üzerine 1993 yılında Erzurum Belediyesi tarafından ucube bir yapı ihdas edilmiş. Kişisel menfaatleri ve belediyeden beklentileri gerçekleşmeyenler, şimdi bu yapı üzerinden iftira ve karalama kampanyası yürütmektedir. Halkımıza bir daha beyan ediyorum, yapımcı firmanın projeleri ortadadır" dedi.

MAHALLELİ DE TEPKİLİ
Türbe diye adlandırılan yerin muhafaza edileceğini belirten Korkut şöyle konuştu: Şimdi projede türbenin yeni görüntüsünü de paylaşıyorum. Çevresi tamamen yeşil alan ve yaşam alanı olarak planlanmıştır. Ruhsata işli bu projeyi halkımızla paylaşarak gerçekleri karartmaya çalışan, kişisel menfaatlerini şehrin üzerinde tutan, gerçek niyetlerini perdeleyen çevrelere en güzel cevap olacaktır" dedi. Bu kişilerin, belediyeden rant elde edemedikleri için bu yola başvurdukları mahalle sakinleri tarafından da doğrulandı