Karayolları!

10 günlük bayram tatili dün sona erdi. Tatilciler dönüşe geçti. Yollarda uzun araç kuyrukları meydana geldi. Trafik canavarı ise tüm uyarılara rağmen yine kendini gösterdi. Tatil süresince yaşanan kazalarda 100’ü aşkın kişi can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2017 Güncelleme 05 Eylül 2017, 01:10
Karayolları!

İÇİNDEKİLER

Kum, güneş, deniz, tatilin vazgeçilmeziydi. Ancak her güzel şeyin bir sonu olduğunu unutmamak gerekirdi. Zira, 10 günlük bayram tatili dün sona erdi. Tatili İstanbul dışında geçirenlerin dönüş çilesi dün de devam etti. Hal böyle olunca trafik durma noktasına geldi. İstanbullular'ın dönüşe geçmesiyle TEM yolu ve D-100 karayolunun Kocaeli kesiminde trafik adeta kilitlendi. Tekirdağ-İstanbul karayolunda ise 20 kilometreyi aşan araç kuyruğu gözlendi. Saatlerce trafikte beklemek zorunda kalan sürücüler isyan etti. Havalimanı ve otogarlarda da yoğunluk hakimdi. Gözler ise tatil boyunca 300 bini aşkın aracın giriş yaptığı Bodrum'a çevrildi.

​KORKUNÇ BİLANÇO
10 günlük bayram tatilini Bodrum'da geçiren 1.5 milyon yerli turist de dün ilçeyi terk etti. Önceki gün dolup taşan plajlar birden boşalırken, Bodrum çıkışında kilometrelerce uzayıp giden araç kuyrukları dikkat çekti. Balıkesir Bandırma'da ve Yalova'nın Topçular Feribot iskelelerinde de dönüş yoğunluğu kameralar tarafından görüntülendi. Trafik yoğunluğu sabaha kadar devam etti. İDO ise vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için karşılıklı sefer sayısını 13'e yükseltti. Bandırma'dan İstanbul'a yapılacak 7 hızlı feribot ve 6 deniz otobüsü seferleriyle yaklaşık 9 bin 400 yolcunun taşındığı bildirildi. Güvenlik güçlerinin yaptığı tüm uyarılarına rağmen 10 günlük bayram boyunca yollarlar yine kandan geçilmedi! Kaza bilançosu, tüyler ürpertti. Meydana gelen kazalar nedeniyle 113 kişinin öldüğü, 497 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

30 BİN KİŞİYDİLER 300 BİN OLDULAR
Yalova'nın Çınarcık İlçesi, Kurban Bayramı'nda turist rekoru kırdı. "Marmara'nın Bodrum'u" olarak bilinen Çınarcık'ta turist patlaması yaşandı. Nüfusu 30 bin olan ilçenin bayram tatilinde 300 bin kişiye ev sahipliği yaptığı ortaya çıktı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, "Normalde yaz sezonunda 200 bin tatilciyi ağırlıyorduk. Kurban Bayramı'nda bu sayı 300 bine ulaştı. Yerleşik nüfusumuzun 10 katı tatilciyi ağırlıyoruz" ifadelerini kullandı.



SAKLIKENT'TE İZDİHAM
Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda, Kurban Bayramı dolayısıyla girişlerin ücretsiz olması yoğunluğa neden oldu. Tatilini Fethiye ve çevresinde geçiren birçok kişi, Saklıkent Kanyonu'nu doldurdu. Çamur banyosu ve rafting yapılan kanyonun girişindeki yoğunluk nedeniyle zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Yetkililer, bayram tatili sürecinde Saklıkent'in 50 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini duyurdu.

TURİZMCİNİN YÜZÜ GÜLDÜ
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, 10 günlük bayram tatilinin turizm sektörüne doping etkisi yaptığını söyledi: "10 günlük tatil, 10 milyar lirayı geçen ekonomik hareketlilik yarattı, ekonominin çarklarını yağladı."