Ton ton kız eridi

6.5 kilo dünyaya gelen Esma Solmaz yıllarca obezite ile savaştı. 20 ayda 110 kilodan 65 kiloya inmeyi başardı. “Eskiden tonton kız diye severlerdi. Şimdi zayıf bir kadınım” diyerek mutluluğunu paylaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2017 Güncelleme 29 Ağustos 2017, 00:12
Ton ton kız eridi

İÇİNDEKİLER

Antalya'da yaşayan 30 yaşındaki Esma Solmaz, 6.5 kiloluk obez bir bebek olarak dünyaya geldi. Çocukluk döneminde kilo konusunda yaşıtlarını geçti. İlkokul 4. Sınıfa geçtiğinde 78 kiloya çıktı. 'Ton ton kız' denilerek sevildi. 2 yıl önce ise 110 kiloya ulaştı. Obezite ameliyatı olmaya karar verdi. Operasyondan sonra düzenli bir şekilde beslendi. Egzersiz yapmayı da ihmal etmedi. 20 ayda 45 kilo verdi. Böylece 50 kiloya indi.

"HAMİLE SANIYORLARDI"
Hayatı boyunca hep şişman olduğunu belirten Solmaz, "İlkokul öğretmenim 'Esmacığım arkadaşların tahtayı görmüyor arka sıraya oturur musun?' derdi. Hayatım hep bunlarla geçti. Uçağa bindiğim zaman ek kemer, otobüse bindiğim zaman 'Abla sen hamilesin' diye yer gösteren öğrenciler, butiklerde 'Hamile reyonuna bakmalısınız' diyen satış elemanları beni obezite cerrahisine itti" dedi.



52 BEDENDEN 32'YE
​ Ameliyat olmadan önce 52 beden olduğuna dikkat çeken Solmaz, "Şimdi 38 bedenim. 110 kilodan 65 kiloya indim. Kız kardeşimin pantolonlarına sığıyorum. 'Fat'likten 'fit'liğe geçtim. Çok güzel bir duygu. Çok büyük mutluluk. Mağazalarda gezerken 'Bu benim bedenim' diyerek giyip çıkmak çok güzel. 'Bir büyük bedeni var mı?' diye sormuyorum. 'Bundan büyüğü yok' gibi cümleler duymuyorum. Bunlar büyük kazançlar benim için. Eskiden tonton kız diye severlerdi. Şimdi zayıf bir kadınım" diye konuştu.