Ela seferberliği!

Lösemili Ela için başlatılan kök hücre kampanyası büyük yankı uyandırdı. Binlerce kişi Kızılay çadırlarında kan vermek için sıralandı. Bağış çağrısı yapan aile,“Bugün çocuğu hiç hasta olmayan insanlar da bundan yararlanabilecek” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2017 Güncelleme 12 Haziran 2017, 00:19
Ela seferberliği!

İÇİNDEKİLER

Bursa'da Ersin ve Tuğçe Taşçı çiftinin 5 yaşındaki kızları Eslem Ela'nın yaklaşık 1 ay önce yapılan tetkiklerden sonra lösemi olduğu ortaya çıktı. Acilen yakın çevresinden donör örnekleri alındı. Ancak uyum sağlamadı. Aile, 5 ay içerisinde uygun donörün bulunabilmesi için aile Türkiye genelinde yardım çağrısı yaptı. Orhangazi'deki akrabaları tarafından başlatılan kampanya dahilinde bir çok vatandaş şu ana kadar kök hücre bağışı yaptı. Fakat henüz uygun donör bulunamadı. Ela'nın hayata tutunması için Sarıyer Belediyesi ve Kızılay da işbirliği yaptı. Önceki gece gerçekleşen Haluk Levent konserinde, binlerce kişiye kan vermeleri için anonslar yapıldı. Kızılay işbirliğiyle açılan stantta uygun donör arandı. Saat 18.00 itibariyle açılan Kızılay çadırına gelen yüzlerce kişi aktı. Ela ve onun gibi iyileşmeyi bekleyen insanlara umut olmak için İstinye Tersane Alanı'nda sıralandı.

'BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN'
Herkesi kök hücre bağışlamaya davet eden minik Ela'nın babası Ersin Taşçı, "Bu desteklerin sadece 'Geçmiş olsun'la kalsın istemiyoruz. Kızılay kan merkezlerine gidip kan vermelerini istedik. Haluk Levent başta olmak üzere pek çok sanatçı destek verdi, spor kulüpleri destek verdi, Kızılay destek verdi, mobil araçlarını gönderdi. Kan verme işlemi büyük bir hızla devam ediyor. Bugün çocuğu hiç hasta olmayan insanlar da bundan yararlanabilecek. 'Benim başıma gelmez' dememek gerekiyor. Ben çocuğumu hiç hastalığı yokken kreşten, oyun oynarken ambulansla alıp hastaneye getirdim. Yani hiç kimsenin başına gelmeyecek diye bir şey yok. Gelebiliyor. Lütfen herkes duyarlı olsun. Sadece bir enjektör kanla bunları çözebiliriz" dedi.

Mustafa KAYA