Baba vurgun

PTT çalışanı Saadettin G., babası dahil 26 kişinin kimlik bilglieriyle bankalardan kredi çekti. Çaldığı 1 milyon lirayla pavyonlarda eğlendi Yurt dışına kaçmak isterken polise enselendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2017 Güncelleme 06 Haziran 2017, 01:48
Baba vurgun

İÇİNDEKİLER

Amasya'da bir dolandırıcı, babasına bile acımadı. Olay, Taşova İlçesi'nde yaşandı. PTT çalışanı Saadettin G. (41), sahtekarlıkta sınır tanımadı. Farklı zamanlarda PTT'ye işlem yapmaya gelen babası Fehmi G. (81) dahil 26 kişinin kimlik bilgilerini kopyaladı. Müşterilerin kimlik bilgileriyle çeşitli bankalardan kredi kullandı. Sahte evraklar düzenleyerek bankalardan yaklaşık 1 milyon liralık kredi çeken şüpheli, çalıştığı PTT şubesinin veznesini de boşalttı. Şüpheli çaldığı paralarla Gürcistan'a kaçma planı yaptı. Ancak gümrükte yakalanma endişesiyle soluğu İstanbul'da aldı. Saadettin G., paraların tamamına yakınını bir hafta kaldığı İstanbul'daki pavyon ve eğlence mekanlarında harcadı. Vurgun ise kayıplara karışan dolandırıcının babası Fehmi G. ile diğer mağdurların polise gitmesiyle ortaya çıktı.

3 KİŞİ GÖZALTINDA
Güvenlik güçleri, mağdurların şikayeti üzerine şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Saadettin G., yurt dışına kaçmak isterken İstanbul'da yakalandı. Şüpheliye yardım ettiği düşünülen K.B. ile E.G. de Amasya'da yakalanarak gözaltına alındı. Üzerinden 5 bin lira çıkan Saadettin G.'nin paraların tamamını eğlence merkezlerinde harcadığını anlattı. Olayla ilgili PTT Taşova Şube Müdürü L.G.'nin de ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı vurgulandı. Soruşturmanın sürdüğü açıklandı.