Engelsiz kızlar

Görme engelli Çiğdem Yokmaç ve yürüyüş bozukluğu olan Elif Üçeyler geçen yıl tanıştı. Birbirlerinin gözü ve ayağı olan genç kızlar dünyaya haykırdı: Bizim engelimiz kusurumuz değil. Aklımıza gelen her şeyi yapabiliyoruz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2017 Güncelleme 08 Mayıs 2017, 00:40
Engelsiz kızlar

İÇİNDEKİLER

Kader ortağı iki genç kız bir araya geldi. Sıkı dostluklarıyla engellerini adeta yok etti. 24 yaşındaki Gaye Elif Üçeyler'de 3 aylıkken yürüyüş bozukluğu teşhis edildi. Ama hayatından küsmedi. 5 yaşında yüzme sporuna yöneldi. Türkiye birincilikleri elde etti. Aynı zamanda okuluna da devam etti. Şimdilerde psikoloji okuyan Gaye, son sınıfa geçti. Çiğdem Yokmaç ise 16 yaşında bir sabah hiçbir neden yokken gözlerini kaybetti. O da hiçbir zaman pes etmedi. Eğitimine devam etti. İstanbul Üniversitesi, Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler bölümüne girdi. Geçen yıl aynı iş yerinde çalışmaya başlayan iki arkadaş kısa sürede kaynaştı. Birbirlerinin engellerini tamamlayarak, sıkıntıları aştı. İnsanların engelli de olsa istedikleri her şeyi yapabileceklerini göstermeyi amaçladıklarını söyleyen Gaye, "Çiğdem'le birbirimizi tamamladık. Ben onun gözü, o benim ayaklarım, yürürken desteğim oldu. İnsanlara dostluğumuzla ve gayretimizle ilham olmak istiyoruz" dedi. Çiğdem ise, Engelimiz kusurumuz değil. Aklımıza gelen her şeyi yapabiliyoruz. Bu anlamda diğer engelli kızların çekincelerini atmalarını sağlayarak onlara destek olmak istiyoruz" dedi

SIRADA YAMAÇ PARAŞÜTÜ VAR
İki dost, sosyal medya üzerinden açtıkları 'Engelsiz Kızlar' sayfasıyla da yaptıkları aktiviteleri paylaşmaya başladı. Hayatı dolu dolu yaşayan kızlar, dalış ve kayak yapıyor, bisiklet kullanıyor. Bir sonraki hedefleri ise yamaç paraşütü yapmak.