Fena tüttüler!

Kıbrıs’tan demir alan kuru yük gemisine operasyon yapıldı. Piyasa değeri 28 milyon 500 bin TL olan kaçak sigara yakalandı. Kaçakçılıkta tarihi bir rekor kırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2016 Güncelleme 15 Temmuz 2016, 00:00
Fena tüttüler!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı dün hareketli dakikalar yaşadı! Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü deniz yoluyla yüklü miktarda kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı yönünde istihbarat bilgileri aldı. Bunun üzerine riskli gemiler belirlendi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Magosa Limanı'ndan aldığı yükü Ukrayna Skadovsk Limanı'na götüren Moldova bayraklı bir gemi takip edilmeye başlanıldı. Ukrayna'ya gitmek üzere Türk karasularına giren ve boş olduğunu belirten gemi ekipler tarafından takibe alındı. Ukrayna karasularında geçen kuru yük gemisi bir süre sonra rotasını tekrar Türkiye'ye çevirdi. Ukrayna'da yükünü boşaltmış gibi sahte evrak düzenlenen gemiye Gümrük Muhafaza ekipleri operasyon düzenledi.

28 MİLYONLUK REKOR
Tam 100 ton 464 kg ağırlığında 3 milyon 300 bin adet sigara ele geçirildi. Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 28 milyon 500 bin lira olduğu öğrenildi. Türk polisi bu operasyonla tarihi bir rekora imza attı. Tek seferde ele geçirilen sigara kaçakçılığı olduğu belirtildi.