Hedef Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı çıkışında çok önemli bir konuya işaret etti: PKK, PYD, YPG ve DAEŞ... Güçlenen Türkiye terör örgütlerinin hedefi haline geldi. Milletimin birliği, kardeşlik anlayışı ile terörün üstesinden geleceğiz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2016 Güncelleme 06 Temmuz 2016, 01:56
Hedef Türkiye

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem cami çıkışında hem de Haliç Kongre Merkezi'ndeki bayramlaşma töreninde çok önemli açıklamalar yaptı:

HAYIRLI OLACAK: Biliyorsunuz bu bayrama ne yazık ki terörle mücadele içerisinde girmiş bulunuyoruz. Ben her kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Bunun da böyle olacağına inanıyorum. Bunun sonu çok hayırlı olacak. Mücadelemizi de askerimizle, polisimizle, köy korucularımızla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz.

BELLİ OLMAZ: Terör ve terörizm, yani bunlar belli süreli eylemler değildir. Nerede nasıl, kimi vuracağı belli olmayan eylemlerdir.

ÇOK FARKLI: Bunlar, belli noktalardan gelirse tespit eder işi bitirirsiniz ama belli noktalardan gelen değil çok farklı noktalardan yapılan saldırılar neticesinde ortaya çıkan bu tür eylemlerle mücadele kolay değil, zor. Yani bu dünyanın her yerinde böyle. Sadece Türkiye'ye has bir durum değil.

HEPSİ BİRLEŞTİ: 5 yıldır zaten malum bölücü terör örgütüyle bir mücadelemiz vardı. Şimdi tabii bu özellikle DAEŞ terör örgütü de bir tehdit
oluşturdu. Şimdi buna karşı PYD, YPG bunlara karşı da mücadelemiz var. Çok farklı cephelerde bu mücadeleyi Türkiye sürdürüyor. Güçlenen Türkiye adeta bölücü terör örgütlerinin bir hedefi haline gelmiştir ama buna rağmen bu mücadelemizi sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüze inanıyorum.

SURİYELİLERDEN YARARLANMALIYIZ: Suriyeli mülteciler arasında kalifikasyonu çok yüksek insanlar var. Ve bu insanları biz ülkemizde değerlendirmek imkanına sahibiz. Bu çok önemli. Ortak değerlerimiz olan bu insanlardan hem istifade ederiz hem de onların insani olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırmış oluruz.

G20 ÖNCESİ GÖRÜŞME PLANI: Dışişleri Bakanımızın Sayın Lavrov ile Soçi'de yaptığı görüşmeye göre, Putin ile bu ay sonu ya da ağustos ayı içinde, yani G20 öncesi bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin değil.

İPUÇLARI YAKALANACAK: Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 30 tutuklanan var. Bunlarla geleceğe yönelik birçok ipuçları yakalanabilir. Tabii görüldüğü gibi bakıyorsunuz Dağıstan'dan, Kırgızistan'dan, Tacikistan'dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların metotlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte. Yaralılar her geçen gün azalmakta ve tedavileri bitenler taburcu edilmektedir.

PROJE ÖRGÜT: DAEŞ denilen özenle hazırlanmış proje örgüt, Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa, unatmasın ki aynı vebale ortak oluyordur...

SONUNA KADAR DEVAM: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan'da bir Mardin ziyareti yaptık. Komutanlarımızla beraberdik, ardından Cizre ziyareti yaptık. Asker, polis, köy korucusu birlikte iftar yaptık. Aynı karavanadan yedik. Sordum "Ne düşünüyorsunuz? Devam mı? Tamam mı?" O arazidekiler ne dedi biliyor musunuz? "Cumhurbaşkanım durmayacağız, bunları bitirene kadar devam edeceğiz" dediler. Mesela içlerinde 9 aydır evlerinden görevli olarak oraya giden polisimiz vardı" dedi.