İşte o depo

Ankara patlamasının bombası Gaziantep'teki bu depodan çıktı. 2.5 ton amonyum nitrat, 60 kilo TNT, 15 kilo demir bilye çıkan deponun sahibinin HDP'nin eski bir yöneticisi olduğu belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2015 Güncelleme 22 Ekim 2015, 01:55
İşte o depo

İÇİNDEKİLER

Ankara'da 10 Ekim'de meydana gelen ve 102 kişinin ölümüne neden olan patlamalarda kullanılan bombaların yapıldığı depolar Gaziantep'te ortaya çıktı. Ankara, Gaziantep ve Kilis'te yakalanarak sorgulanan 4 kişinin verdiği bilgiler ışığında saldırıyı Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz ve yabancı uyruklu IŞİD militanının yaptığı ortaya çıkarken, canlı bombaların Gaziantep'ten 2 otomobil ile Ankara'ya gittiği belirlendi. Özel ekip, canlı bombaları Ankara'ya götüren ve saldırının ardından Gaziantep'e dönen otomobili Yeditepe Mahallesi'ndeki bir apartmanın garajında buldu.

DEPOLARDA CEPHANELİK VAR
Araştırmada zanlıların Gaziantep ve Nizip ilçesinde 3 ayrı depo kiraladığı tespit edilince, bu depolara baskın düzenlendi. Operasyonlarda 2,5 ton amonyum nitrat, 10 intihar yeleği, 60 kilo TNT, 15 kilo demir bilye, 5 kilo cıvata somunu, 3 bin 683 mermi, 10 paket kimyasal patlayıcı, bomba yapımında kullanılan kükürt, amonyum nitrat, TNT düzeneği, 25 el bombası ile 6 kalaşnikof tüfek ele geçirildi. Nizip'teki deponun eski HDP yöneticisi Müslüm Bizet'e ait olduğu ortaya çıkarken, evinin altında bulunan depoyu olaydan bir süre önce aylığı 200 liraya kiraya verdiği belirlendi. Gözaltına alınan Bizet, Ankara'daki sorgusunun ardından serbest kaldı. Depoyu kiralayan ve aracıyla bombacılara eskortluk yaptığını itiraf eden Yakup Şahin ve 3 kişi ise tutuklandı. Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Yakup Şahin'in Bizet ile hemşehri olduğu, depoyu kiralarken çiftçilik yaptığını söylediği, 2 ay önce depoya gübre çuvalları getirdiği ortaya çıktı.

9 KİŞİDEN BİRİ G.ANTEP EMİRİ
Ankara saldırısı soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklanırken, kilit isimlerden H.İ.D.'nin aralarında bulunduğu "yoklukta tutuklama kararı" çıkarılan 9 kişilik firari timinin izi sürülüyor. Saldırı talimatının Rakka'dan DAEŞ'in Antep emiri Ebu Ali kod adlı Y.D. ile H.İ.D'ye iletildiği de tespit edildi. Emniyetteki ifadesinde örgütün Gaziantep'teki kadrosu ile hücre evleri ve depolarını deşifre edip yerlerini gösteren Yakup Ş.'nin "Etkin Pişmanlık" ve "Tanık Koruma" haklarından yararlanmak istediği belirtildi. Örgüt tarafından ölümle tehdit edilen Yakup Ş.'nin ailesine de koruma kararı için çalışma başlatıldı.

Yüksel TEMEL-Mehmet BONCUK-Ömer YAYLA