Paralelcilerde yalan bitmiyor

Paralel çete, "Nezarethanede işkence görüyoruz" oyununu, sosyal medyadan paylaştığı görüntülerle kendi yalanladı. Şüpheliler kurulan iftar sofrasında cep telefonlarıyla selfie çekip, yakınlarıyla konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:48
Paralelcilerde yalan bitmiyor

İÇİNDEKİLER

Paralel İhanet Çetesi'nin, yalan rüzgârı ortaya çıktı. Telekulakçı polislerin, "İşkence görüyoruz, nezarethanede çok zor şartlar altındayız, sahur bile yapamıyoruz" şeklindeki yalanları, kendi yayımladıkları fotoğraflarla tescillendi. Sosyal medyada paylaştıkları nezarethane fotoğrafında mükellef bir sofrada yemek yiyen şüphelilerin ellerindeki cep telefonuyla selfie çekmeleri büyük tepkiye neden oldu.

CEP TELEFONLARI TOPLANDI
"Nezaretteki rezalet" fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması sonrası savcılık harekete geçti. Nezarethanedeki paralel polislerin, cumartesi günü gözaltı süreleri bahane edilerek iade edilen cep telefonları yeniden toplandı. Telefonların kimin tarafından dağıtıldığı merak konusu olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Yalanlarının ortaya çıkmasıyla panik havası yaşayan paralel örgüt bu kez nezarethaneden başka fotoğraflar paylaşmaya başladı. Mizansen olduğu net şekilde belli olan fotoğraflarda, şüpheliler nezarethane içerisinde beton zeminde uyurkenki halleri yer alıyor. Bu fotoğraflar da paralel yapının medya organları tarafından "mağduriyet algısı yaratmak" için kamuoyuna servis edildi. Şüpheli polisler, dün TEM Şube Müdür Yardımcısı Ömer Kumlu tarafından kötü muamele gördükleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

OYUN ÜSTÜNE OYUN

Yalanlara doymayan paralel örgütün polisleri Gafur Ataç, Mücahit Gökoğlu, Şahin Akdeniz, dün saat 11.00 sıralarında eksi 7'nci kattaki nezarethanede, Kumlu'nun fiziki şiddetine maruz kaldıkları yalanını ortaya attı. Ancak yalanları tutmadığı gibi internete konan görüntülerin hesabını veremediler. Söz konusu görüntülerde, bir eli yağda bir eli balda görünen Gafur Ataç'ın hayli keyifli olduğu gözden kaçmadı. Şüphelilerin avukatları da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvurarak, cep telefonlarının iadesini istedi. Dilekçede, paralel polislerin Ramazan Bayramı nedeniyle 1. ve 2. derecedeki akrabaları ile görüştürülmesi talebi iletildi. Ancak bu talep de reddedildi.

Orhan YURTSEVER - Fatih ULAŞ / SABAH