Ne o haç!

8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neo-Naziler hakim karşısına çıktı. Derin Almanya'nın yargılandığı mahkemede ise haç vardı. Davayı izleyen CHP'li Tanal, bu manzara karşısında tepkisini haykırdı. Almanya fena karıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2013 Güncelleme 09 Mayıs 2013, 02:48
Ne o haç!

İÇİNDEKİLER

Dünya "Derin Almanya'yı" izledi. Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasının ilk duruşması 6 Mayıs'ta yapıldı. Kanlı örgütün hayattaki bilinen tek üyesi Beate Zschaepe, 4 sanıkla birlikte hakim karşısına ilk kez çıktı.
TANAL: HEMEN KALDIRIN...
Baş sanık Beate'nin tavrı kadar mahkemenin tutumu da herkesi şaşırttı. Zira Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde davanın görüldüğü A 101 No'lu duruşma salonunun girişine bir haç asılmıştı. Bu ayrıntı, davayı takip etmek için Almanya'ya giden CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın gözünden kaçmadı. Aynı zamanda TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi olan Tanal, haçın kaldırılmasını istedi. "Dini sembollerin hukuk devletinde yeri yoktur. Bu haç Hıristiyan olmayan diğer din mensupları için tehdit niteliği taşıyor" dedi. Konunun Alman basınına yansımasından sonra söz konusu taleple ilgili yorum ve tepkiler de gecikmedi.

'KÖKLERİMİZİ SİMGELİYOR'
Bild gazetesi, Tanal'ın talebini Alman kamuoyuna sordu. Piskoposlar Konferansı'nın Sözcüsü Matthias Kopp, haçın mahkeye ait olduğunu söyledi. Hıristiyan Birlik partilerinin Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Günter Krings de "Haç Batılı Hırıstiyan köklerimize işaret ediyor. Kaldırılmayacak" dedi. Hıristiyan Sosyal Birlik Partili Johannes Singhammer ise (CSU) "Burada Alman kanunları geçer. Haç kesinlikle kalacak" diye konuştu.

ÖZEL TALİMAT VERİLMİŞ..
Almanya'da daha önce yaşanan haç tartışmaları, Mahmut Tanal'ın sözleriyle yeniden gündeme geldi. Zira Almanya'nın 10 eyaletindeki mahkemelerde haç yok. Buna karşılık Aşağı Saksonya'da var. Bavyera eyaleti ise haç işaretlerinin mahkemelere asılması için özel talimat vermiş durumda...

GÖZLER ALMAN İSTİHBARATINDA
Neo-Nazi davası başlarken, bir skandal daha patlak verdi. Daha önce Alman istihbaratına çalışan bir kişinin NSU ile bağlantısı olduğu belirtilmişti. Ancak Berlin'de ortaya çıkan yeni belgeler, bu kişilerin sayısının daha yüksek olduğunu kanıtladı. Bu nedenle dün Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel acil toplantı yaptı.

Yazarımız Tayfun Er'in dikkat çektiği CZ 83 adlı susturuculu silah, Neo-Nazi çetesi tarafından kullanıldı. Cinayetlerin tamamı, bu tabancayla işlendi. Tetiğe basan el ise baş sanık Beate Zschaepe'ydi. Zira Beate'nin sol elle de kullanılan bu silahda parmak izleri bulundu.

* * *
TAYFUN ER
iPUCU CZ 83
Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Neo-Nazi çetenin yargılanmasına başlandı. Bütün cinayetler CZ 83 adlı, susturucu takılmış, 7.65'lik yarı otomatik bir tabancayla işlendi. Örgüte ulaşılmasında da en büyük kanıt silahın bulunmasıyla oldu. Çekoslavakya ordusu için üretilen bu tabancanın en önemli özelliği, iki tarafında da emniyet ve şarjör mandallarının olması. Bu nedenle solaklar tarafından da çok rahat kullanılıyor. Şarjörüne 15, namluya 1 olmak üzere, toplam 16 adet mermi alabiliyor. Tetiği de sert değil. Ayrıca hafif ve kısa. Namlusu sabit, o yüzden aynı noktaya defalarca ateş etmek mümkün.