Ölüm duası

Siirt'teki PKK saldırısı sonucu sol bacağını kaybeden Gülcan Olgaç, aynı olayda can veren kız kardeşi Nurcan'ın öldüğünü bilmiyor. Kadın doğum hemşiresi olan genç kız, 'Eğer kardeşime bir şey olursa, beni de yaşatmayın' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2011 Güncelleme 25 Eylül 2011, 00:00
Ölüm duası

İÇİNDEKİLER

Siirt' teki PKK saldırısı sonucu sol bacağını kaybeden Gülcan Olgaç (24), aynı saldırıda hayatını kaybeden kız kardeşi Nurcan'ı (22) soruyor. Bir hastanede kadın doğum hemşiresi olarak görev yapan Gülcan, kardeşinin Ankara'daki bir hastaneye kaldırıldığını, tedavisinin ise bir süre orada devam edeceğini sanıyor. Gülcan, "Eğer kardeşime bir şey olursa, beni de yaşatmayın. O yaşamazsa ben de tedaviyi kabul etmiyorum" diyerek gözyaşı döküyor.

YÜZLEŞMEK ÇOK ZOR
Patlamada bir kızını kaybeden ve diğeri de ağır yaralanan Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç ise "Gülcan tam olarak ne olup bittiğinin farkında değil. Bacağının kesildiğini de bilmiyor. Sürekli kardeşini soruyor, onu görmek istiyor. Sakinleşmesi için Ankara'da bir hastaneye kaldırıldığı yalanını söylediler. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. O nedenle birkaç gündür odasına gidemiyorum. Beni görmek istiyor ama yanına girmeye cesaret edemedim. Bu çok zor" dedi.

HER YERİ YARALI
Olgaç, kızının yalnızca ayaklarında değil bedeninin birçok yerinde de yaralar olduğunu belirterek "Her tarafında problem var. Birçok ameliyat geçirdi" diye konuştu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kendilerini bizzat hastanede ziyaret ettiğini, Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da telefonla aradığını ifade eden Olgaç, "Bakanlarımız, valilerimiz, il müdürlerimiz bizi yalnız bırakmadı. Sağ olsunlar" dedi.

UTANÇ UYARISI
Terör örgütü KCK, Ankara ve Siirt'te yaşanan saldırıların ardından teröristleri uyarma ihtiyacı duydu! Kendisine yakın bir siteye açıklama yapan örgüt, "Siirt'te 4 sivilin hayatını kaybettiği eylemde 'büyük bir zaafın' olduğunu belirterek, suç teşkil eden yaklaşımların yargılama konusu olacağını" belirtti.

KARDEŞLERİ TERÖR AYIRDI
Saldırıda hayatını kaybeden Nurcan Olgaç, oldukça neşeli ve hayat dolu bir genç kızdı. Ancak hain terör, ne yazık ki onu da aramızdan ayırdı.


Pervin METİN