Kahpe saldırı

Şemdinli'de 60 kişilik terörist grup, Beyyurdu Karakolu üs bölgesine roketlerle saldırdı. Çıkan çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. 11 hain öldürüldü, 3 er şehit düştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2010 Güncelleme 07 Temmuz 2010, 00:10
Kahpe saldırı

İÇİNDEKİLER

Son dönemde saldırılarını artıran PKK'lı teröristler bu kez Hakkari Şemdinli'nin Beyyurdu Jandarma Karakolu üs bölgesini hedef aldı. Ağır silahlarla baskın yaparak büyük kayıplar verdirmeyi planlayan teröristler, emellerine ulaşamadı. Teröristler, karakola 2 km uzaklıktaki üs bölgesine 3 koldan hareke geçti. Ancak gece 23.30 sıralarında, roketatar ve ağır silahlarla saldırı yapmaya hazırlanırken askerler tarafından son anda fark edildi. Mehmetçikle teröristler arasında yaklaşık 2 saat süren çatışma yaşandı. Teröristlerin ilk ateşinde Piyade Onbaşı Erkan Akdeniz (22), er Volkan Yulalı ve er Mahmut Yalçındağ (22) şehit olurken, 11 terörist öldürüldü. Diğerleri bölgeden kaçtı.

HERONLAR TESPİT ETTİ
Çatışmanın ardından teröristleri bulmak için İnsansız Hava Araçları (İHA) Heronlar havalandı. Heronların tespit ettiği teröristlerin bulunduğu noktalar, helikopterler ve top atışlarıyla ateş altına alındı. 11'i çatışmada öldürülen ve 60 kişi olduğu tahmin edilen teröristlerden bir bölümü de uzaktan atışlarla etkisiz hale getirildi. Çatışmada hafif yaralan 3 asker ise tedavi altına alındı. Çatışmanın yaşandığı üs bölgesinde saldırı sırasında 30 askerin bulunduğu, karakolda da yaklaşık 200 askerin olduğu kaydedildi. Teröristlerin, Kuzey Irak'tan geldiği belirlendi.