Kral'dan Real'e gözdağı

Galatasaray TT Arena’da ağırladığı İstanbul BB karşısında golcü oyuncusu Burak Yılmaz’ın 23. ve 35. dakikada attığı gollerle sahadan 2 - 0 galip ayrıldı...

Giriş Tarihi 30 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 30 Mart 2013, 21:43
Kral’dan Real’e gözdağı

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Mücadele ev sahibi Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren goller karşılaşmanın 23. ve 25. dakikasında golcü oyuncusu Burak Yılmaz'dan geldi.

Cimbom sahasında ağırladığı İstanbul temsilcisi karşısında baştan sona etkili bir oyun sergileyerek sahadan 3 puanla ayrılarak ligde puanını 53'e yükselterek ve en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 7'ye çıkardı.

Bu arada Galatasaray için gecenin tek kötü sürprizi ceza sınırında olan yıldız oyuncusu Selçuk İnan'ın karşılaşmada sarı kart görerek gelecek hafta cezalı duruma düşmesi.

DROGBA VURDU EDUARDO ÇIKARDI
10. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza alanı içine giren Drogba'nın vuruşunda kaleci Eduardo, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

DROGBA'NIN KAFA VURUŞU EDUARDO'DA KALDI
21. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta altı pas sol çaprazında yükselen Drogba'nın kafa vuruşunda top, kaleci Eduardo'da kaldı.

SESSİZLİĞİ BURAK YILMAZ BOZDU:1-0!
23. dakikada Drogba'nın savunma arkasına attığı topla ceza alanı içinde topla buluşan Burak, sağ çaprazdan sert bir vuruşla topu, ağlarla buluşturdu: 1 – 0.

SNEIJDER'İN VURUŞU DİREĞE TAKILDI!
29. dakikada Sneijder'in ortasında Drogba'nın kafa vuruşunda top kaleci Eduardo'da kaldı. Eduardo'nun degajında yine topla buluşan sarı – kırmızılı futbolcular ceza alanı sol çaprazında Sneijder'le buluşturdu. Hollandalı futbolcu rakiplerinden sıyrılarak yaptığı vuruşta Bu sefer top, direkten dönerek oyun alanına döndü.

BURAK FARKI 2'YE ÇIKARDI: 2-0!
35. dakikada ceza alanı son çizgisine inen Eboue'nin altı pasa çıkardığı topu Burak, yatarak yaptığı vuruşla ağlara gönderdi: 2 – 0.

BURAK'TAN ETKİSİZ BİR VURUŞ!
45. dakikada İstanbul BBSK'nün savunmadan çıkarken kaptırdığı topla ceza alanına giren Galatasaray'da Melo, istediği vuruşu yapamadı; meşin yuvarlak son olarak Burak'ın önünde kaldı; bu futbolcunun vuruşunda da kaleci Eduardo, topun sahibi oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 2 – 0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi.



TERİM'İN CEZASI SONA ERDİ!
Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'da 3 maçlık cezası sona eren teknik direktör Fatih Terim takımının başında sahaya çıktı.

Ligin 23. haftasındaki Orduspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilmesinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) 3 maç men cezası alan, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor maçlarında takımından ayrı kalan Terim, 3 maç sonra kulübedeki yerini aldı.

GALATASARAY 2 DEĞİŞİKLİKLE ÇIKTI
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ligde son oynanan Kayserispor maçına göre, kadroda 2 değişiklik yaptı.

Kayserispor maçında savunmada görev yapan Gökhan Zan ve Albert Riera'yı yedeğe çeken Terim, bu oyuncuların yerine stoperde Dany, sol bekte de Hakan Balta'ya formayı verdi.

SNEİJDER İLK 11'DE BAŞLADI
Galatasaray'da sakatlığı geçen Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'deki yerini aldı.

Sneijder, Hollanda Milli Takımı'nın Estonya ile oynadığı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçında geçirdiği sakatlık sonrası İstanbul'a dönüp tedavi olmuştu.
Galatasaray karşılaşmaya kalede Muslera, savunmada Eboue, Semih Kaya, Dany, Hakan Balta, orta alanda Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Melo, Sneijder, forvette de Burak Yılmaz ve Drogba 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda Gökhan Zan ve Albert Riera'nın yanı sıra Eray İşcan, Sabri Sarıoğlu, Yekta Kurtuluş, Nordin Amrabat, Umut Bulut yedekler arasında bulundu.
Hafta içinde takımla çalışmalara başlayan, ancak henüz tam olarak iyileşmeyen Johan Elmander ile Emre Çolak, Engin Baytar ve Aydın Yılmaz'a maçın 18 kişilik kadrosunda yer verilmedi.