Kocaman'dan imha planı

İlk 20 dakikada gol isteyen Kocaman forvet ile defansın arasını 45 metreye indirdi! Kocaman, "Top bizde kalmalı. Çabuk ve efektif olmalıyız" ifadesini kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2011 Güncelleme 20 Eylül 2011, 09:58
Kocaman’dan imha planı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de oynadığı ilk 2 maçı kazanarak moral bulan Fenerbahçe, bugün Manisaspor ile oynacağı maçın hazırlıklarını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamladı. Antrenman öncesinde futbolcularıyla toplantı yapan Fenerbahçe Teknik Direrktörü Aykut Kocaman, "Gaziantepspor maçında istediklerinin büyük bir çoğunluğunu sahaya yansıtan bir Fenerbahçe vardı. Ama Orduspor ile oynadığımız ilk maçı unutmamak gerek. O maçta iyi değildik. Yapmamazı gerekenleri sahaya yansıtıp, maçın 90 dakika olduğunu unutmamamız gerek" diye konuştu.

OYUNUN 2 YÖNÜ DE OYNANACAK!
Futbolcularından maça baskılı bir tempoda başlamalarını ve ilk 20 dakikada skor üstünlüğünü ele geçirmelerini isteyen Kocaman, "Topa sahip olduktan sonra pas bağlantılarını iyi ve çabuk yapmamız gerekli. Bunu başarırsak beklediğimiz gol bize yakın olur. Ofansif görevleri yerine getirirken oyunun 2. tarafını unutmamak gerek. Topu kaybettiğimiz an önce topun arkasına geçeceğiz. Sonra da topu kapmak için baskı yapacağız" dedi.

DEFANS OYUNCULARI KONUŞACAK!
Kocaman, futbolcularından ayrıca disiplinden taviz vererek rakibe puan için umut vermemelerini de istedi. Kocaman'ın taktik idmanlarda forvet ile defansın arasını 45 metreye kadar indirdiği ve bu şekilde rakibi daha kolay bir şekilde baskı altına almayı planladığı da ifade edildi. Başarılı teknik adam defans oyuncularından sürekli olarak birbirleriyle konuşmalarını ve uyarıda bulunmalarını da istedi.