Piyasaları şaşırtacağız

Mehmet Şimşek, piyasalardaki dalgalanmanın geçici olduğunu, temellerin sağlam olduğunu kaydederek, ‘Önümüzdeki 12 ayda piyasaları şaşırtacağız, reform yapmaya devam edeceğiz’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2017 Güncelleme 24 Kasım 2017, 02:10
Piyasaları şaşırtacağız

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye'de piyasalarda batıyla ilişkiler bağlamında, esas o kaygılar üzerinden, bir miktar dalgalanma var ama bu dalgalanmalar geçicidir. Hükümet olarak, kurumlarımız, gerekeni yapıyor ne gerekiyorsa da yapacak" dedi. Enflasyonu tekrar tek haneye indirmek, cari açığı daha makul düzeylere çekmek anlamında gereken tedbirlerin, çözümlerin ortaya konulduğunu anlatan Şimşek, "İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde bu, kendisini net olarak gösterecektir. Türkiye'nin temelleri sağlam. Her ülkede olduğu gibi evet bazı sorunlar var, normaldir, her şey mükemmel değildir, hiçbir yerde değildir. Önemli olan karşı karşıya kaldığımız şoklara karşı direnç gösterebilme, bu sorunun üstesinden gelme kabiliyetidir" diye konuştu.

İHRACAT ARTIYOR
Türkiye'nin, kırılganlıkları olduğu kadar şoklara kadar direncini artıran güçlü yönleri bulunduğunu, bardağın yarısından fazlasının 'dolu' olduğunu söyleyen Şimşek, kamu maliyesinin ve bankacılık sektörünün sağlamlığına işaret etti. Şimşek, Türk bankacılık sisteminin büyük şoklara karşı ciddi rezervi bulunduğunu, kârlılığının makul düzeyde olduğunu bildirdi. Türkiye'nin şoklara karşı direncini artırmak için hayata geçirdikleri reformlara değinen Şimşek, bunların hepsinin Türkiye'nin cari açığını azaltmaya, rekabet gücünü artırmaya, bünyesini sağlamlaştırmaya yönelik olduğunu kaydetti. Şimşek, "Türkiye, bu reformlara devam edecek. Önümüzdeki 12 ayda biz sizleri, piyasaları şaşırtacağız, reform yapmaya devam edeceğiz. Bu reformlar gelecek nesile borcumuzdur" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu, küresel krize rağmen büyümesini sürdürdüğünü, ihracatını artırdığını vurgulayan Şimşek, ülkenin bulunduğu bölgede jeopolitik gerginliğin devam etmesinin Türkiye'yi aşağı çektiğini, buna rağmen yollarına devam ettiklerini belirtti.