Çift ücret yalanı

Ulaştırma Bakanı Arslan vatandaşın kafasını karıştırmak için ortaya atılan ‘çift ücret’ iddiasını yalanladı. İletişimde vergileri düşürdüklerini söyleyen Bakan Arslan, Türk Telekom’da da yönetim sorunu olmadığını belirtti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2017 Güncelleme 22 Ekim 2017, 02:12
Çift ücret yalanı

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden çift yönde ücret alınacağı yönündeki iddiaları yalanlayan Arslan "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde serbest geçiş yaptık. Trafik akışını kolaylaştırdık. Ters yönde TAK sistemi kurduk. Güvenlik amacıyla kurduk, 27-28 gün İstanbulluları biraz mağdur ettik. Önceki gün hizmete aldık. Bu güvenlik amacıyla kurulan bir sistemdir. Bu kesinlikle çift yönlü ücretlendirmeye yönelik yapılan bir işlem değildir" dedi. Yeni vergi sistemini de anlatan Bakan Arslan, indirim yapıldığını anlattı. Arslan, "Mobil hizmetlerde yüzde 25 vergi var. Sabit haberleşmede yüzde 15, internette yüzde 5 var. 10 sene önce bu sektörleri ayırma şansımız vardı. Ancak şimdi bunlar birbirine karışınca yüzde 5 gibi gözüken rakam bazı yerlerde yüzde 15, bazı yerlerde yüzde 20'ye çıktı. Bunu tek rakamda, yüzde 7.5'ta toplayarak aslında toplamını düşünerek indirim oldu" dedi.

TELEKOM'UN BORCU YOK!
Türk Telekom ile ilgili iddaları da cevaplayan Bakan Arslan şunları söyledi: "Bahse konu borç kesinlikle Türk Telekom'un borcu değil. Borç Türk Telekom'un yüzde 55 hissesine sahip olan OTAŞ'a ait olan borç. Türk Telekom'un 12 yılda devlete ödediği para 79 milyar liradır. Vergilerle birlikte 107 milyar lira ödenmiştir. Türk Telekom'un yaptığı her işlem SPK'nın denetiminde. Türk Telekom'un şirketi yürütmek adına yaptığı 12.6 milyar liralık borçlanma var, hiçbir şekilde ödenmemesi söz konusu değil. Şirket şu anda çok başarılı bir şekilde yönetiliyor. Telekom'a en ufak bir sıkıntı gelmeyecektir, bunu herkes bilsin. OTAŞ bunun altından kalkamazsa biz gereğini yaparız."