Şov başlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2015 Güncelleme 13 Eylül 2015, 00:00
Şov başlıyor

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en büyük otomobil şovu için geri sayım başladı. Otomobil tutkunlarının ve dünya devi firmaların merakla beklediği Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı (IAA) kapılarını Almanya'nın Frankfurt şehrinde 15 Eylül'de basına, 17 Eylül'de de tüm misafirlerine açacak. Fuar 27 Eylül'e kadar otomobilseverleri ağırlayacak. 33 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanda düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda 210 ile rekor sayıda dünya prömiyeri gerçekleştirilecek. Bu yıl 66'ncısı düzenlenen IAA'ya, 39 ülkeden bin 103 firma katılıyor. Fuarda Alman markalar gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Katılımcı firmaların yüzde 60'ını oluşturan Alman markalar, fuarda 30 dünya prömiyeri gerçekleştirecek.

MERCEDES'TEN EYLÜL KAMPANYASI
MERCEDES-BENZ Türk, otomobil ve hafif ticari araçları için Eylül ayına özel kampanya başlattı. Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, A-Serisi, B-Serisi ve CLA'da 85 bin TL kredi tutarı için yüzde 0.69; GLA, C-Serisi, C-Coupe, E-Serisi ve GLK modellerinde ise 125 bin TL'den başlayıp 180 bin TL'ye varan kredi tutarları için yüzde 0.89'dan başlayan faiz oranı imkanı sunuyor.

AKILLI ARAÇLARLA KAZALARA FREN
TOYOTA'nın MIT ve Stanford üniversiteleriyle yaptığı işbirliği ile, akıllı araç ve mobilite teknolojisi çalışmaları hız kazandı. Toyota, bu üniversitelerde kurulacak ortak araştırma merkezleri için gelecek 5 yılda yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Toyota yaptığı yatırımla bilgisayar bilimi ve insanmakine etkileşimine daha fazla odaklanarak trafik kazalarını azaltmayı hedefliyor.