Et bahane zam şahane
'Etin fiyatı arttı' bahanesiyle tüm et ürünlerine zam yapıldı. Zam oranları pastırma ve sucukta yüzde 21'i buldu
Giriş Tarihi:
Gıdada yapılan fırsat zamları et ürünlerine de sıçradı. Kırmızı etin fiyatı artıyor bahanesiyle et ürünlerine zam yapıldı. Zam oranları sucuk ve pastırmada yüzde 21'e ulaştı. Oysa kırmızı etteki artışlar bu oranın çok altında kalmıştı.
ARACILAR ARTIRIYOR
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, kendilerinden alınan ürünlerin çok yüksek fiyatlarla satıldığını belirterek, sucuğun 40 liraya, sırt pastırmanın kilogramının da 80-85 liraya yükseldiğini söyledi. Ünlü, Kayseri'den alınan pastırmanın farklı şehirlerde yüksek kâr marjları konularak satıldığını belirterek, "Büyükşehirlerde 110-120 liraya pastırma, 50 liraya sucuk satıldığını duyuyoruz. Bu fiyatlar pastırma ve sucuk için çok yüksek. Biz üreticiler olarak fiyatların hiçbir zaman bu kadar yükseltilmesi taraftarı değiliz. Olması gereken makul kâr marjlarıyla satılmalı. Aksi taktirde sektör zarar görüyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin pastırma ve sucuk üretim merkezinin Kayseri olduğunu ve dolayısıyla fiyatların da Kayseri'den belirlendiğini ifade eden Ünlü, ülke genelindeki pastırmanın yüzde 80'inin, sucuğun da yüzde 40'ının Kayseri'de üretildiğini kaydetti.
ARACILAR ARTIRIYOR
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, kendilerinden alınan ürünlerin çok yüksek fiyatlarla satıldığını belirterek, sucuğun 40 liraya, sırt pastırmanın kilogramının da 80-85 liraya yükseldiğini söyledi. Ünlü, Kayseri'den alınan pastırmanın farklı şehirlerde yüksek kâr marjları konularak satıldığını belirterek, "Büyükşehirlerde 110-120 liraya pastırma, 50 liraya sucuk satıldığını duyuyoruz. Bu fiyatlar pastırma ve sucuk için çok yüksek. Biz üreticiler olarak fiyatların hiçbir zaman bu kadar yükseltilmesi taraftarı değiliz. Olması gereken makul kâr marjlarıyla satılmalı. Aksi taktirde sektör zarar görüyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin pastırma ve sucuk üretim merkezinin Kayseri olduğunu ve dolayısıyla fiyatların da Kayseri'den belirlendiğini ifade eden Ünlü, ülke genelindeki pastırmanın yüzde 80'inin, sucuğun da yüzde 40'ının Kayseri'de üretildiğini kaydetti.