Soygun bitiyor

Vatandaşı ihtiyacı olmayan tahlillere yöneltip, fatura vermekten kaçan hastanelerin para tuzağı bitiyor. Artık fatura zorunlu olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2013 Güncelleme 16 Haziran 2013, 01:53
Soygun bitiyor

İÇİNDEKİLER

Özel hastanelerin vatandaşı olmadık işlemlerle soymasının önüne geçilecek. Hastalar hangi işleme ne ödediğini bilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından duyurulan Tüketici Hakları Kanunu özel hastaneleri de kapsayacak.

BİLGİ VERECEK
TBMM Sanayi Komisyonu'na görüşülmek üzere gönderilen tasarıda, özel hastanelerin vatandaşa verdiği tüm hizmetleri detaylarıyla faturalandırma zorunluluğu getiriliyor. Vatandaşın haklarını korumak için düzenlenen yasa tasarısında yapılacak bu değişikliğin komisyonda ya da Genel Kurul aşamasında ek önergelerle yasaya konulması bekleniyor. Tasarıda yapılacak düzenleme ile özel hastaneler, tüm hastalara muayeneden, tahlillere, tetkiklerden, operasyon ve yatış işlemlerine kadar hastaya yapılan tüm tedavileri ve fiyatlarını kalem kalem yazacak. Böylece hasta, hangi tedavinin SGK tarafından karşılandığını hangi tedavi ve tetkikte ne kadar fark alındığını bilecek.


HÜSNİYE ORAL