Rapora et halka tavuk

Tarım Bakanlığı, Pınar'ın 'Yüzde 100 dana' yazan sosisinde tavuk çıktığını açıkladı. Şirket rapor alıp Bakanlık'ı yalanladı. Cevap gecikmedi: Pınar, et olan ürünle rapor aldı. Asıl numunede hile yapıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2012 Güncelleme 08 Haziran 2012, 02:16
Rapora et halka tavuk

İÇİNDEKİLER

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 'yüzde 100 dana eti' ibareli uzun soyulmuş sosiste kanatlı eti tespit edildiği için teşhir edilen Pınar Et'in yalanlamalarını reddetti. Bakanlık, Pınar'ın aldığı raporun başka bir ürüne ait olduğunu, piyasadan toplanan ürünün raporlarında hile tespit edildiğini açıkladı.

RAPOR GEÇERSİZ
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, gıda maddelerinde taklit ve tağşiş yaptığı laboratuvar sonucuyla kesinleşmiş ve isimleri kamuoyuyla paylaşılmış firmalar arasında bulunan Pınar Et'in, sonuçların 'yanlış ve haksız' olduğunu öne sürdüğü hatırlatılarak, şöyle denildi: "Pınar Et'in açıklamasında, Bakanlığımıza bağlı İzmir- Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü'ne ait rapora yer verilerek, üründe sorun olmadığı algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü tarafından verilen rapor, sadece firmanın getirdiği ürünün içeriği hakkında bilgi verip, piyasada satılan ürünleri temsil etmemektedir. Resmi olarak hiçbir geçerliliği olmayan söz konusu rapor, Bakanlığımızca muayene ve kontrol amaçlı alınan numunelerin analiz sonucuyla karşılaştırılamaz."

ÖZEL İSTEK ÜZERİNE...
"Resmi ve geçerli rapor, Bakanlığımız tarafından usulüne uygun olarak elde edilen numune üzerinde yapılan analiz sonucu hazırlanan rapordur. Ayrıca, Pınar Et'in aldığı rapor, Bakanlığımızın söz konusu firmaya 'yüzde 100 dana eti olduğunu beyan ettiği üründe kanatlı etine rastlandığı' bilgisinin ulaşmasından sonra özel istek üzerine alınmıştır."

'KESİN SONUÇLARI AÇIKLIYORUZ'
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kesin laboratuvar sonuçlarına ulaşıldıktan sonra firma isimlerinin kamuoyuyla paylaşıldığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi: "Hiçbir firma hakkında kesin bulgulara ulaşılmadan işlem yapılmamaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hiçbir firmanın böylesine bir konuyla anılmasını arzu etmemekte olup firmaların da kendi marka değerlerini koruma konusunda gerekli özeni göstermelerinin, Türk halkının yaşam kalitesine daha büyük katkı sağlayacağını düşünmektedir." Pınar Et, sosislerinde dana eti yazmasına rağmen tavuk eti çıkmasından sonra bir rapor yayımlayıp, açıklamayı yalanlamıştı.