Terör açılımı

Suudi Arabistan reform adı altında ABD ve İsrail’in yörüngesine girdi. Ülkeyi sarsan açılımlara ise PKK’lı teröristlere gazeteci göndererek devam etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Aralık 2017 Güncelleme 15 Aralık 2017, 00:00
Terör açılımı

İÇİNDEKİLER

Son dönemde Prens Muhammet bin Selman liderliğinde farklı açılımlar yapan Suudi Arabistan, "Her dinin yaşandığı özgür bir ülke olacağız" diyerek başta kadın hakları olmak üzere birçok reforma imza attı. Kudüs konusunda İsrail tarafında kalarak geçirdiği değişimi farklı bir boyuta taşıyan Suudi Arabistan dün ise akıllara durgunluk veren yeni bir açılım yaptı. Suudi Arabistan'da yayın yapan Ukaz Gazetesi, terör yuvası Kandil'e çıkarak PKK'lı teröristlerle konuştu.


Prens Selman'ın başlattığı açılımlar skandala ulaştı.

ONLARA GÖRE BAKANMIŞ!
Abdullah el-Gadvi adlı Suudi gazeteci, PKK'lı terörist Rıza Altun'u, "PKK'nın Dışişleri Bakanı" ve "Abdullah Öcalan'ın Suriye'de kaldıkları sıradaki arkadaşlarından biri" olarak nitelendirdi. PKK'lı terörist Altun, Suudi gazetesinde yayınlanan röportajında, PKK'nın Suriye'de rejim güçleri ve ABD ile ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Altun, bu ilişkinin bir "zorunluluk" olduğunu öne sürdü. Bu röportaj büyük tepki çekti.