BBC lobisi!

İngiliz medyası, Riyad’a gitti. Yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan prenslerin tutulduğu Ritz Carlton Oteli’ne girdi. Görüntülere göre battaniyelerde yatan işadamlarının yerinde yeller esmekteydi. BBC muhabiri ise zanlıların nerede olduğu yönünde bilgi vermedi. Bunun aksine otelin tanıtımını yapıp, her şeyin normal olduğunu söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2017 Güncelleme 25 Kasım 2017, 02:08
BBC lobisi!

İÇİNDEKİLER

Kral Selman, Ekim ayında düğmeye bastı. Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu hazırladı. Başına oğlu Muhammed bin Selman'ı atadı. Veliaht Prens'in başkanlığındaki ekip art arda operasyonlar yaptı. 11 prens, 4 bakan ve onlarca işadamını gözaltına aldırdı. Bunlar arasında 19 milyar dolarlık servetine el konulan Prens Velid bin Talal da vardı. Bu operasyonda gözler bir anda Riyad'daki 5 yıldızlı Ritz Carlton Oteli'ne odaklandı. İngiliz devlet kanalı BBC de o oteli mercek altına aldı. Buna göre İngiliz muhabir Riyad Savcısı'ndan izin alıp Ritz Carlton Oteli'ne giriş yaptı. Muhabir, Prensler'in yerlerde yattığı lobiyi araştırdı! Ancak muhabir olayı anlatmak yerine oteli tanıttı. Aralarında Talal'ın da bulunduğu Prensler'in akıbetiyle ilgili bilgi aktarmadı.

CEVAPSIZ SORULAR
Oteli tanıtıp "Burada her şey yolunda. Görevliler çalışıyor. Müşteriler gayet memnun" açıklamasını yaptı. Bu sözlerden sonra herkes zanlıların nerede olduğu sorusuna odaklandı. Dünya bu soruya cevap ararken operasyonları yürüten Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan medyasına açıklama yaptı. New York Times gazetesine konuşan Prens Selman, şu ifadeleri kullandı:




800 MİLYAR DOLAR
"Gözaltına alınan 200 prens, işadamı ve yetkiliden çoğu, mal varlıklarını devlete devretmeleri karşılığında serbest kalma anlaşmasını onayladı. Onlara elimizdeki tüm dosyaları gösteriyoruz, yüzde 95'i görür görmez anlaşmayı kabul etti. Anlaşma yoluyla 800 milyar dolarlık yasa dışı parayı geri alacağız. Bu süreçte hiçbir işletmenin iflas etmesine izin vermeyeceğiz." Bu arada gözaltıların arkasındaki isim olan yeni Veliaht Prens Selman, Tahran'ı çok kızdıracak bir benzetmeyi dile getirdi. Selman, İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'i Nazi lideri Hitler'e benzetti.


BBC muhabiri, otelin lobisinde dolaştı. Gözaltına alınan işadamlarını değil müşterileri anlattı.


Haberde oteldeki hareketliliğin devam ettiği açıklandı. Müşterilerin de yoğun olduğu anlatıldı.