Ayak baharı

Suudi Arabistan’daki yolsuzluk operasyonu sınır ötesine ulaştı. İddiaya göre ABD’li özel güvenlik şirketinde çalışan paralı askerler işkence seanslarına başladı. Ritz Carlton otelinde gözaltında tutulan milyarder prensleri ayaklarından astı. Bunlar arasında dünyanın en zengin 100 ismi arasında yer alan Prens Talal da vardı! Veliaht Prens de bazı sorgulara bizzat katıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2017 Güncelleme 24 Kasım 2017, 02:08
Ayak baharı

İÇİNDEKİLER

Suudi Arabistan'daki fırtına durulmadı. Ekim ayında başlayan yolsuzluk operasyonunda peş peşe dalgalar yaşandı. Her şey Kral Abdullah'ın yolsuzlukla mücadele komisyonu kurmasıyla başladı. Komisyonun başında ise Kral'ın oğlu Prens Muhammed bin Selman yer aldı. Selman'ın talimatıyla 19 milyar dolarlık serveti olan Prens Velid bin Talal'ın da aralarında bulunduğu 11 prens, 4 bakan ve onlarca işadamı gözaltına alındı. Zanlıların, Riyad'daki 5 yıldızlı Ritz Carlton Otel'de tutuldukları açıklandı. İşte Suudi Arabistan'daki bu krize şimdi de ABD karıştı.

ABU DABİ'DEN GELİYORLARMIŞ
İngiliz medyası, yolsuzluk operasyonuyla gözaltına alınan Suudi prenslerin ABD'li özel güvenlik şirketlerinde çalışan paralı askerler tarafından sorgulandığını açıkladı. Habere göre sorgu sırasında askerler prenslere ağır işkenceler uyguladı. Prensler ayaklarından asıldı. Bunlar arasında Bodrum'a ziyaretleriyle tanınan Twitter'ın ikinci büyük ortağı Suudi Prens Bin Talal da vardı. İşkencenin sadece ayaktan asmayla sınırlı kalmadığı vurgulandı. Ayrıca Daily Maily gazetesinin ulaştığı bir kaynak, Ritz Carlton Oteli'nde tutulan bütün zenginlerin yabancıların gözetimi altında olduğunu açıkladı. Söz konusu kaynak, "Muhammed bin Selman, yıllarca gözaltına alınanların önünde eğilen Suudi güvenlik görevlilerini istemiyor. Otelin dışında Suudi Özel Harekât birlikleri bulunuyor. Ancak içeride özel şirket var. Abu Dabi'den gelip her şeyi kontrol altına aldılar" ifadelerini kullandı.



YENİ OYUN ALANI
Eski adıyla Blackwater yeni adıyla Academi olan şirket, ABD'li paralı askerlerin görev aldığı yapıların en ünlüsüydü! Yıllık 100 milyar dolarlık bir endüstriye sahip olan bu şirketlerin oyun alanları ise Ortadoğu'ydu. Paralı askerler özellikle Irak'ın işgalinde rol almıştı.