Guccik kaptılar

Zimbabve, Afrika’nın en fakir ülkesiydi. 37 yıldır yönetimde olan 93 yaşındaki Robert Mugabe, darbe ile koltuğunu kaybetti. Bu müdahalenin arkasında ise eşinin lüks harcamaları olduğu belirtildi. Gucci Grace lakaplı First Lady’nin sadece 2016-2017 yılındaki gardrop bütçesinin 2.9 milyon dolar olduğu belirtildi. Birkaç ay önce satın aldığı 500 bin dolarlık Rolls Royce da krizi tetikledi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2017 Güncelleme 17 Kasım 2017, 01:19
Guccik kaptılar

İÇİNDEKİLER

Dünyanın hareketli gündemine Zimbabve de eklendi. Tam 37 yıldır ülkeyi yöneten 93 yaşındaki Robert Mugabe, askeri darbe ile görevinden indirildi. Böylece Afrika'nın en fakir ülkesi olan Zimbabve'deki 37 yıllık Mugabe iktidarı sona erdi. Mugabe ve eşi Grace Mugabe'nin ev hapsine alındığı belirtildi. Darbenin gerekçesi olarak da Mugabe'nin kendisinden 41 yaş genç olan ikinci eşi Grace'i başkan yardımcısı olarak atamak istemesiydi. Grace sadece siyasi olarak değil harcamalarıyla da darbenin en kilit nedenlerinden biriydi.

5 MİLYON DOLARLIK DÜĞÜN...
Çünkü Grace'in harcamaları Zimbabve halkının büyük tepkisini çekmişti. Grace Mugabe'nin lakabı İtalyan moda devi Gucci'den gelmekteydi. First Lady'nin sadece 2016- 2017 yılındaki gardrop bütçesinin 2.9 milyon dolar olduğu belirtildi. Grace Mugabe, Dubai ve Güney Afrika'da aldığı lüks malikaneler yüzünden tepki çekti. Kızının düğünü için devlet bütçesinden 5 milyon harcayınca halkın öfkesi yükseldi. Daha birkaç ay önce de altına 500 bin dolara bir Rolls Royce çekince bu tepki daha da kendini gösterdi. Gucci Grace'in biri eski evliliğinden olan 3 oğlunun hayatı da bu krizin en büyük nedenlerinden biriydi. Zira Grace'in çocukları bir gecede 3 bin dolar harcayıp 50 bin dolarlık saatin üzerine de şampanya dökmüştü. Çocukların 'Baban ülkenin sahibi olunca böyle yaşarsın' diye yazması, yıllık gelirin 1000 dolar olduğu ülkede büyük tepki çekmişti. Tüm bu sebeplerden ötürü ülkenin en nefret edilen ismi olan First Lady'nin Zimbabve'ye Başkan Yardımcısı olarak atanacak olmasına ordunun tepkisiz kalmadığı belirtildi.



Gucci Grace kendisinden 41 yaş büyük Mugabe ile olan ilişkisine, cumhurbaşkanlığı makamında sekreterken başladı. Mugabe bu sırada halen, ölümcül bir hastalıkla mücadele eden ilk eşi Sally ile birlikteydi. Çift 1996 yılında şatafatlı bir düğün ile evlendi. Aşırı harcamaları nedeniyle muhalifleri tarafından "Gucci Grace" olarak anılmaya başlandı. Sevenleri ise hayırsever faaliyetlerini ve yetimhane yaptırması ile onu övdü.