Kaçak var

Donald Trump’ın evindeki Renoir tablosu ile aynı ressamın Melania Trump’ın ofisindeki Loca isimli tablosunun sahte olduğu iddia edildi. Tabloların Chicago ve Londra’da sergilendiği ortaya çıktı. Uzmanlar ise müzedeki eserlerin sahte olabileceğini de belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2017 Güncelleme 22 Ekim 2017, 01:09
Kaçak var

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Donald Trump'ın evindeki Pierre- Auguste Renoir tablosu ile eşi Melania Trump'ın ofisindeki aynı sanatçıya ait Loca isimli tablonun sahte olduğu ortaya çıktı. Chicago Sanat Müzesi, ABD Başkanı Donald Trump'un New York'taki dairesinde bulunduğu söylenen Pierre- Auguste Renoir tablosunun orjinal olmadığını açıkladı. Müzeden yapılan açıklamada orijinal tablonun kendileri tarafından sergilendiği belirtildi. Trump daha önce biyografi yazarı Tim O'Brien'a Renoir'ın İki Kız Kardeş adlı eserinin orjinal olduğunu söylemiş, tablonun Chicago Sanat Enstitüsü'nde sergilendiğini bilen yazar ise durumu araştırmaya başlamıştı.



MÜZELER DE SAHTECİ
İddiaya göre Başkan Trump'ın eşi Melania'nın ofisindeki Loca isimli Renoir tablosu da sahte çıktı. Bu tablonun orjinalinin ise Londra'daki Courtauld Galerisi'nde bulunduğu belirlendi. Bazı kaynaklar ise Trump'ın ofisinde ve evinde bulunan tabloların gerçek olabileceğini belirtti. Uzmanlar bazı müzelerin sahte tabloları sergileyebildiğinin altını çizdi.