'Suit'kast

ABD, Ortadoğu’ya barış götürmeye uğraşırken kendi huzuru kaçtı! Kumarhaneler şehri Las Vegas, katliamla sarsıldı. 64 yaşındaki Amerikalı Stephen Paddock, lüks otelin 32’nci katındaki suit odadan 30 bin gencin bulunduğu konser alanına kurşun yağdırdı. 58 kişi can verirken, yüzlerce kişi yaralandı. Polis “Saldırgan intihar etti. Kendisi ABD’li. Terör şüphesi yok” açıklamasını yaptı. İngiliz haber ajansı Reuters ise DEAŞ ’ın olayı üstlendiği yönünde haber yayınladı. Ancak ABD’li yetkililer bu ifadeyi dikkate almadı. Bunun üzerine soru işaretleri arttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2017 Güncelleme 03 Ekim 2017, 02:12
’Suit’kast

İÇİNDEKİLER

Avrupa'sı Amerika'sı, burnunu Ortadoğu'dan çıkarmadı. Ancak Batı, binlerce kilometre ötesine "barış götürmeye çalışırken", kendisinde huzur kalmadı. İngiltere'nin Manchester kentinde geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen ve 22 kişinin öldüğü konser saldırısının ardından bu kez ABD aynı kabusu yaşadı. Vahşetin adresi kumarhaneler kenti Las Vegas'tı. Pazar günü otellerin bulunduğu bölgede Route 91 Harvest adlı müzik festivali vardı. 30 bin kişi alana aktı. Bu sırada bir saldırgan, Mandalay Bay isimli otelin 32'nci katından konser alanına kurşun yağdırdı. Yüzlerce mermiyi eğlenenlerin üzerine sıktı. Bunun üzerine polis, hemen söz konusu otelin 32'nci katına çıktı.



TERÖRİST DEĞİLMİŞ
Polis, eylemi gerçekleştiren kişinin intihar ettiğini açıkladı. Saatler ilerledikçe bilanço da ağırlaştı. 50 kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce kişinin de yaralandığı saptandı. Yapılan araştırma sonrasında caninin 64 yaşındaki Stephen Paddock olduğu saptandı. Las Vegas Şerifi, "Eylemci bölge halkından. Caninin 'Yalnız kurt' tarzı bir saldırı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz. Bu bir terör eylemi değil" şeklinde ifadeler kullandı. Ekipler olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, Paddock'un Asyalı olan sevgilisi Marilou Danley de bir süre sonra yakalandı.

İKİ ŞÜPHELİ ARABA ARANIYOR
Güvenlik birimleri ayrıca eylemde rol aldıkları düşünülen iki arabanın da peşinde oldukları açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump ise Las Vegas saldırısına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump, Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, "Yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın" ifadelerini kullandı. ABD'de saniye saniye gelişmeler olurken, dün İngiliz haber ajansı Reuters, olayı terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiğine dair bir haber yayınladı. Kaynak olarak da terör örgütünün medya kanalı Amaq'taki açıklama kaynak gösterildi. Ancak ABD makamları, bunu dikkate almadı. Olayın hala araştırıldığı açıklandı.



​İKİ HAFTA HAZIRLANDI

Katil Paddock'un saldırı için iki hafta hazırlık yaptığı belirlendi. İddialara göre caninin kaldığı suit odada 10 M16 silah, onlarca şarjör ve iki atış platformu bulundu. Paddock'un yakalanmamak için kamera sistemi kurduğu belirlendi. Bu arada barut dumanı yüzünden odanın yangın alarmının devreye girdiği belirtildi.



​400 BİN $'LIK EVİ VARDI
ABD'Yİ kana bulayan Paddock'un kimliği de şok etti. Emekli olan cani, 2015 yılında 400 bin dolara satın aldığı bir evde Marilou Danley ile birlikte yaşıyordu. Avlanmayı çok seviyordu. Ayrıca pilot lisansı da vardı. Caninin herhangi bir suç kaydı bulunmadığı açıklandı. Saldırganın kardeşi ise "O normal bir insandı" açıklamasını yaptı.



HEMEN KAÇIN ÖLECEKSİNİZ
Bazı görgü tanıkları katliamdan 45 dakika önce bir kadının konserdekileri uyardığını söyledi. Tanıklar bir kadının gelerek "Kaçın hepiniz kaçın. Birazdan burası kana bulanacak. heipiniz öleceksiniz" dediği belirtildi.
Paddock, Mandalay Bay Oteli'nin 32'nci katına yerleşti. 550 metre mesafede bulunan konser alanına kurşun yağdırdı. Katliamcının 28 Eylül'de suit bir odaya yerleştiği öğrenildi. Geceliği yaklaşık 1000 TL olan odanın iki penceresine ayrı silah düzeneği kurulduğu öğrenildi.