DEAŞ: 'Biz yaptık' ABD: 'DEAŞ yapmadı'

Las Vegas'taki konser alanına silahlı saldırı sonucu 58 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası ABD'den ilginç açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD'den yapılan ilk açıklamada, Saldırganın tek başına hareket ettiği Yalnız Kurt türünde bir saldırgan denildi. 17:10 sıralarında ise Reuters, saldırıyı DEAŞ'ın üstlendiği haberini servis etti. Öte yandan DEAŞ da saldırıyı resmen üstlendi. Saat 19.00'da ise FBI açıklama yaparak saldırının terör bağlantısı yok dedi.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2017, 20:03
DEAŞ: ’Biz yaptık’ ABD: ’DEAŞ yapmadı’

İÇİNDEKİLER

Las Vegas'ta konser sırasında silahlı saldırı, ABD polisi alarma geçti. Silahlı saldırının otelin 32. katından gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırının üzerinden saatler geçtikçe bilanço daha da ağırlaşırken, son belirlemelere göre 50 kişinin öldüğü belirlendi.

Aynı zamanda ABD polisi sosyal medyada görüntülerin paylaşılmaması uyarısında bulundu. ABD medyası başka noktalarda da silah seslerinin duyulduğunu açıkladı. Las Vegas polisi 1 saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

ABD polisi, operasyonu tehlikeye atacağı gerekçesiyle halka polis yetkililerinin görüntülerini canlı yayınlamamaları ve pozisyonlarını paylaşmamaları çağrısı yaptı.

ABD'li yetkililerden yapılan son açıklamaya göre saldırganın tek kişi olduğu ve öldürüldüğü belirtildi. Las Vegas polisinden yapılan son açıklamada 58'den fazla kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin de yaralandığı belirtilirken, saldırganın yerel halktan biri olduğu ifade edildi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ
Saldırganın 64 yaşında beyaz erkek olduğu ifade edildi. ABD polisi yaptığı açıklamada saldırganın saldırı sonrası intihar ettiğini ve yanında 10 ayrı silahın bulunduğunu belirtti.

REUTERS DÜNYAYA DUYURDU
17:10 sıralarında gelen Reuters'in haberine göre Amerika'da en fazla ölümün yaşandığı silahlı saldırı olarak tarihe geçen olayı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

SALDIRIYI DEAŞ RESMEN ÜSTLENDİ
DEAŞ'ın açıklamasında, "Las Vegas saldırısı, İslam Devleti'nin bir askeri tarafından karşımızdaki koalisyonun parçası ülkelerin hedef alınması çağrısı üzerine düzenlenmiştir" denildi.

YETKİLİLER: TERÖR BAĞLANTISI YOK
ABD'li yetkililer ise, saldırganın örgütle herhangi bir bağlantısını bulamadıklarını ifade etti.

FBI AÇIKLAMA YAPTI
DEAŞ'ın internet sitesinden yaptığı açıklamayla üstlendiği saldırıyla ilgili FBI'dan açıklama geldi. FBI'dan yapılan açıklamada saldırganın DEAŞ'la bağlantısının bulunamadığı bildirildi.