Merkel yıkıldı

Türkiye düşmanlığı yapan Merkel’in partisi CDU 8.5, Schulz’un partisi SPD 7.5 puan kaybetti. Merkel ve Schulz, istifaya davet edildi. Alman medyası, ‘Bu kez hükümet kolay kurulmaz’ yorumunu yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Eylül 2017 Güncelleme 26 Eylül 2017, 02:03
Merkel yıkıldı

İÇİNDEKİLER

Türk düşmanları, sandıkta ağır darbe aldı. Almanya'da genel seçim sonuçları Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinde şaşkınlık ve Sosyal Demokrat Parti'de hayal kırıklığı yaşatırken, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'de (FDP) sevinç hakim. Merkel'in partisi Hristiyan Birlik (CDU/CSU), 8.5 puan kaybederek yüzde 30 oy aldı. Schulz'un partisi SPD 7.5 oy kaybı ile yüzde 20'de kaldı. SPD Genel Başkanı Martin Schulz, aşırı sağcı popülist AfD partisinin seçimden güçlü bir şekilde çıkmasından Merkel'i sorumlu tutarak, "Bayan Merkel rezil bir seçim kampanyası yaptı" ifadelerini kullandı. Angela Merkel'in araç içindeki fotoğrafı, sosyal medyada trend topic oldu. Merkel'in güçsüz bir başbakan olacağı ve yeni hükümetin yeni yılın ilk günlerinde kurulabileceği belirtildi. Alman medyası, "Almanya, tarihinin en zor hükümetini kurmak zorunda kaldı. Seçmen, her partiye ders verdi. Merkel ve Martin Schulz'un gece uyumadığı ortada. Bir CDU/CSU-FDP-Yeşiller ittifakı, olur da kurulabilirse, mucizevi bir şekilde doğmak

SCHULZ EVE KAÇTI
Türkiye'ye hakaret ederek oy toplayacağını uman siyaset cahili Martin Schulz, seçim sonuçlarının ardından konuşmadı ve evine gitti. Schulz'un istifa edeceği iddia edildi.