Paris'te araç yayaların arasına daldı

Paris yakınlarındaki Seine-et-Marne'de bir otomobil, bir pizzacı dükkanına daldı. Olayda 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2017, 00:47
Paris’te araç yayaların arasına daldı

İÇİNDEKİLER

Paris yakınlarındaki Seine-et-Marne'de bir otomobil, bir pizzacı dükkanına daldı. Olayda 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Terör bağlantısı araştırılıyor.

Seine-et-Marne'de bir pizzacıya otomobiliyle dalan şahıs, sekiz yaşındaki bir kızın ölümüne, yedi kişinin yaralanmasına neden oldu. Görgü tanıkları, "sürücünün aracını kasıtlı olarak ve süratle içeri sürdüğünü" iddia etti.

Paris'in 60 kilometre doğusundaki Sept-Sorts kentinde meydana gelen olaya, emniyet ve ilk yardım ekipleri derhal müdahale etti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre araç sürücüsü, önce restoranın yakınına park etti, daha sonra 'kasıtlı olarak aracını içeri sürdü.'

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA
Sekiz yaşındaki kız çocuğunun olay yerinde yaşamını yitirdiği, yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu ve araç sürücüsünün polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Terörle mücadele ekipleri derhal olay yerine giderek soruşturma başlattı. Olayın terör saldırısı olup olmadığı araştırılıyor.



İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI
Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, Paris'te restorana girerek 1 kişinin ölümüne, 12 kişinin yaralanmasına neden olan aracın, fren izi olmaması nedeniyle olayın bilinçli yapıldığının değerlendirildiğini bildirdi.

Brandet, basına yaptığı açıklamalarda, Paris'in banliyölerinden Seine-et-Marne bölgesinde bulunan bir pizza dükkanına giren aracın fren izi bulunmadığını ve olaydan sonra yakalanan sürücünün kaçmaya çalışmadığını ifade etti.

Olayın bilinçli yapıldığını düşündüğünü dile getiren Brandet, ancak saldırganın polis ve istihbarat birimlerince daha önce bilinmediğini ve takip edilmediğini söyledi.

Brandet, saldırganın bir hafta önce intihar girişiminde bulunduğunun belirlendiğini de belirtti.

Olayda 13 yaşındaki bir kız çocuğunun öldüğü, 4'ü ağır, 12 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Aracı kullanan kişi olayın ardından gözaltına alınmıştı.

Olağanüstü hal uygulanan Fransa'da yakın zamanda araçlı terörist saldırılar yaşanmıştı.