Euroksizler

Avrupa, Suriyeli mültecilerin acısına gözlerini kapadı! Ege Denizi kıyılarına vuran 3 yaşındaki Aylan bebeği ise parayla hatırladı! Finlandiya, talihsiz yavrunun fotoğrafını 5 Euro’luk bozuk paraya bastı! Böylece beş para etmez vicdanlarını ortaya çıkarttı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mayıs 2017 Güncelleme 05 Mayıs 2017, 01:37
Euroksizler

İÇİNDEKİLER

Batı, acıya batanları hiç anlamadı. Suriye'deki Esad rejiminin katliamından kaçanları korumadı. Lastik botlarla Akdeniz ve Ege'nin sularını aşmaya çalışan bedenlere gözlerini kapadı. Türkiye 4 milyon mülteciyi bağrına basarken, onlar tek kuruş bile çıkarmadı! Üstüne üstlük acıyı paraya bastı! Ege Denizi'nin kıyılarına vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan bebek, Euro'ya konu yapıldı. Finlandiya hükümeti, Suriye'deki savaştan ailesiyle kaçarken, Ege Denizi'nde boğulan Aylan Kurdi'nin fotoğrafını 5 Euro'luk bozuk paraya bastı. Amacın, dünyadaki adaletsizliğe dikkat çekmek olduğu anlatıldı! Ancak "dünyadaki adaletsizliğe dikkat çekmek" için talihsiz Aylan'ı konu eden Finlandiya, mültecilere yardımda sınıfta kaldı.

SADECE 626 KİŞİYİ ALDI
Finlandiya'nın bugüne kadar sadece 626 Suriyeli mülteciyi ülkeye kabul ettiği açıklandı. Öte yandan Yunanistan, korkunç bir vicdansızlığa imza attı. Yunanistan'ın sığınma başvuruları reddedilen göçmenlere Türkiye'ye dönmeleri için bin Euro ile bedava uçak bileti verildiği ortaya çıktı.



Aylan bebek bindikleri botun alabora olmasının ardından annesi ve 5 yaşındaki abisi Galib ile boğuldu. Küçücük cansız bedeni Bodrum sahiline vurdu. Bir jandarmanın onu kucaklama anı ise dünyanın gündemi oldu... O kare euro'ya konuldu.